Minecraft Güncellemesi Notch’u Sildi

Minecraft Güncellemesi Notch’u Sildi

En yeni Minecraft Java Snapshoot sürümü 19w13a, “Hero of the Village” adı verilen bir durum efekti ve başlık ekranındaki erişilebilirlik düğmesi gibi birkaç yeni özellik ekliyor. Resmi yama notlarına göre 22 hata düzeltildi ve açılış ekranına “Endişelenme, mutlu ol!” ve “Dişçiye git.” gibi bir dizi yeni not ekledi. Ayrıca, orijinal Minecraft yaratıcısı Markus “Notch” Persson’a gönderme yapan iki açılış ekranı iletisi kaldırıldı.

 

Twitter kullanıcısı decrepitlab tarafından tespit edildiği üzre, 27 Mart’taki anlık görüntüde, Minecraft wiki “Made by Notch!” ve “The Work of Notch!”metinlerinin kaldırılmasını listeliyor. Snapshoot’u indirdim ve 21 Mart’tan önceki 19w12b yapıyla karşılaştırdım. Her iki dosyaya karşı bir arama yaparak bunları aşağıdaki resimde yan yana görebilirsiniz. Notch referansları gerçekten de silinmiş.

Sol: Snapshoot 19w13a. Sağ: Snapshoot 19w12b.

Notch, Mojang’ı Eylül 2014’te Microsoft’a, oyunun Mayıs 2009’da halka açılmasından beş yıl sonra 2,5 milyar dolara sattı ve satıştan bu yana oyunun geliştirilmesinde yer almadı. Mojang’ın satış konusundaki açıklaması, Notch’in “böyle bir küresel öneme sahip bir şirkete sahip olma sorumluluğunu istemediğine karar verdiğini söylemesiydi. Son birkaç yıl içinde daha küçük projeler üzerinde çalışmak için girişimlerde bulunmuştu, ancak Minecraft’a sahip olma baskısı , başa çıkması için fazla geldi.”

Minecraft’ı sattığından beri, Notch, toplumsal cinsiyet tanımını tartışmak, “feminist” kelimesini hakaret olarak kullanmak, bir kadın oyun geliştiricisini “lanet bir pislik” olarak adlandırmak ve hashtag “#HeterosexualPrideDay”i tanıtmak da dahil olmak üzere çok sayıda eleştirilen yazı yayımladı. Ayrıca, “mansplaining’in erkekleri cinsiyet utançlarıyla susturmak için tasarlanmış bir cinsiyetçi terim olduğunu” belirtti.

 

Notch’in sosyal medyadaki varlığı, onu yarattığı oyundan ayıran popüler bir şakaya ilham verdi. Bu şaka şimdi gerçekleşti gibi görünüyor (Persson hâlâ 19w13a’nın itibarını oluşturan Minecraft’ın yaratıcısı olarak listeleniyor).