Monero (XMR) Nedir? Monero (XMR) Nasıl Alınır?

Monero (XMR) Nedir? Monero (XMR) Nasıl Alınır?

Monero (XMR)

Monero (XMR)

Monero (XMR)

Monero (XMR) Nedir?

Monero(XMR), Nisan, 2014’te Windows, MacOS, Linux, Android ve FreeBSD üzerinde çalışan gizlilik, yerinden yönetim ve ölçeklenebilirlik üzerine odaklanan, açık kaynak kodlu bir şifrelemedir.Monero, yeni birimler madencilik adı verilen bir süreçle oluşturulurken, işlemleri kaydetmek için kamuya açık bir defteri kullanıyor. Monero, mevcut olan şifreleme tasarımını, gönderen, alıcı ve her işlemin miktarını belirleyerek ve madencilik sürecini daha eşitlikçi yaparak iyileştirmeyi amaçlıyor.

Monero’ya 7 geliştiriciden oluşan bir grup başkanlık gösteriyor; bunlardan 5 tanesi anonim kalmayı seçerken, ikisi kamuoyunda açıkça ortaya çıkıyor. Bunlar: David Latapie ve Riccardo Spagni (“Fluffypony”).

Tüm önemli işletim sistemleri için Monero indirmeleri mevcut. Bunlara Windows, Macve Linux dahildir. Monero açık kaynak olduğu için en son blok zincirini de indirebilirsiniz. Bu, isteyen herkesin Monero’dan yararlanabilmesini sağlar.

Monero (XMR) Nasıl Alınır?

Monero’yu kullanırken, kullanıcıların toplulukla etkileşime girmesi ve sahip oldukları tüm soruların yanıtlarını alması desteklenmelidir. Paranızı güvende tutmak ve başlamak için bir Monero cüzdanindirmeniz gerekecek. Oradan bir kripto para birimleri veya fiat para birimleri kullanarak Monero’yu satın alabilirsiniz.

Altcoin işlemleri yapabilmeniz için yurt dışı borsasını takip etmeniz gerekmektedir. Bitcoin borsası işlemleri için binance.com sitesine üye olabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için ”Altcoinler Nasıl Alınır” makalemize bakabilirsiniz.

Türkiye’deki coin siteleri için ”Coin Borsaları” yazımızı okuyabilirsiniz.