Moon Studios’un lideri tarafından söylenenlere göre, şirket pay sahipleri tarafından kapanma tehlikesini önlemek için bağımsız kaldı.

Moon Studios’un lideri tarafından söylenenlere göre, şirket pay sahipleri tarafından kapanma tehlikesini önlemek için bağımsız kaldı.

Microsoft ile Ori serisi çerçevesinde yaptığı harika işbirliklerinin ardından Moon Studios’un sonunda satın alınacağını düşünen birçok kişi vardı. Ancak bu gerçekleşmedi ve stüdyo kendisi de böyle bir satın alımın hiçbir zaman ilgisini çekmediği görünüyordu.

Dün, henüz ilk oyununu çıkaramadan, PlayStation ile ortaklık içinde geliştirilmekte olan Deviation Games’in kapatıldığını öğrendik. Moon Studios’un Genel Müdürü Thomas Mahler, bu durumu şöyle açıkladı: işte bu yüzden hiçbir zaman satılmadıklarını.

Ori’nin büyük başarı kazandıktan sonra neden Moon Studios’u büyük bir yayıncıya satmadığımızı sormadan bir hafta bile geçmiyor. İşte [Deviation’ın kapanmasının] sebebi budur. Her zaman başarımızı kendi başımıza sağlamak istedik. Stüdyonun yükselişi ya da düşüşü kendi elimizde olmalı, pay sahiplerinin değil!

Thomas, 2020 yılında Moon Studios’u satın almaya ilgisini kaybetti. Ona göre, bağımsız olma ve “paranın kölesi olmak” yerine herhangi bir karara “hayır” deme olanağı, stüdyo için temel faktördü.

Sadece bize para getirecek bir şey yaparak neden risk alalım? Beni paranın kendisi ilgilendirmiyor, sadece dünyadaki en iyi oyunları yapmak istiyoruz ve şu anda her şey yolunda, yani iş yapma şeklimizi değiştirmeye gerek yok. Büyük bir başarı elde eder ve çok para kazanırsak harika olur, ama bunun, birçok insanı mutlu eden şeyi yaratmanın yan ürünü olmasını istiyorum. Yayıncıların kötü tekliflerini kabul etmiyoruz, kimseye boyun eğmemize gerek yok, yaratıcılık özgürlüğümüz var… dürüst olmak gerekirse, mevcut durumumuzdan çok memnunuz. Hesabımızda çok para olması harika olur mu? Elbette, ama günlük yaşamım muhtemelen olumlu yönde değil, olumsuz yönde değişir.

No Rest for the Wicked – Moon Studios’un bir sonraki oyunu, türü yeniden düşünmeyi amaçlayarak kesin ve acımasız bir RPG olmayı taahhüt eden bir oyun. Oyun, 18 Nisan’da erken erişimde PC için piyasaya sürülecek ve PS5 ve Xbox Series X|S sürümleri de oyunun son sürümüyle aynı anda piyasaya çıkacaktır.