Mortal Kombat 1’in Kanlı Dövüş Oyunu Hızla İzleyici Kaybediyor, Ücretsiz Erişime Rağmen

Mortal Kombat 1’in Kanlı Dövüş Oyunu Hızla İzleyici Kaybediyor, Ücretsiz Erişime Rağmen


Geçen sonbaharda, kanlı dövüş oyunu serisinin uzun zamandır beklenen devamı olan Mortal Kombat’ın piyasaya sürülmesi gerçekleşti. NetherRealm stüdyosundan geliştiriciler, oyunun tüm hikayesini yeniden başlattılar ve bunun yeni oyuncuları çekeceğini düşündüler, ayrıca eşsiz bir savaş mekaniği yaratmak için cameo karakterler sistemi getirdiler. Ne yazık ki, yazarların fikirleri, Mortal Kombat hayranlarını etkilemedi ve franşizi terk eden oyuncular devam etti.

Analitik portal SteamDB’ye göre, PC’de aktif oyuncu sayısı Mortal Kombat’ın kritik bir seviyeye düştü. Şu anda dövüş oyununu bin kişiden az insan oynuyor ve günlük zirve artık yaklaşık 2 bin Steam kullanıcısı civarında. Street Fighter 6 ve Tekken 8 gibi dövüş oyunlarının gölgesinde, Mortal Kombat için durum kötü görünüyor.

Düşük çevrimiçi sayısı sorununu ücretsiz hafta sonları ve hatta tüm platformlarda %40 indirimle çözemediler. Oyuna ücretsiz erişim sürecinde en fazla 8 bin oyuncu bulunurken, bu rakam piyasaya sürüldüğünde kaydedilenin oldukça altında. Steam’de Mortal Kombat 1’in çıkış gününde aynı anda 38 binden fazla oyuncu kaydedilmişti.

Bu yoğun oyuncu çıkışının temel nedeni, geliştiricilerin pek başarılı olmayan güncellemeler yayınlamasıyla ilgilidir. Geçen sonbaharda Mortal Kombat 1, zorunlu mikro işlemler nedeniyle skandala karıştı ve o zamandan beri durum pek değişmedi.