Mükemmel devam filmi: Eleştirmenler Dragon’s Dogma 2’den memnun kaldı

Mükemmel devam filmi: Eleştirmenler Dragon’s Dogma 2’den memnun kaldı

20 Mart 2024’te Dragon’s Dogma 2 hakkında incelemelerin embargo süresi sona erdi. Oyun, oldukça sayıda eleştirmen tarafından değerlendirildi ve önemli olan farklı platformlarda değerlendirildi. Dragon’s Dogma 2, 22 Mart 2024’te PC ve yeni nesil konsollarda piyasaya çıkacak.

Metacritic deki yayınlanma anına göre ortalama puan 85/100. Opencriticte genel değerlendirme 100 üzerinden 89 puan aldı ve çoğu gazeteci oyunu oynamayı tavsiye etti. Açık dünya, peşek sistemi ve sınıflardaki çeşitlilik yüksek puanlara katkıda bulundu. Bazı olumsuz yönler arasında PC’deki optimizasyon, bazı yayınlar ise “işaret işlemesi için hikaye” ve peşeklerin sürekli konuşmalarına atıfta bulundu.

İncelemelere göre şunları görebiliriz:

Spoiler

Dragon’s Dogma 2 – İlk oyunun temel kavramlarına dayanarak heyecan verici bir macera sunan harika bir devam oyunu.

Açık dünyasıyla ilginç bir yol arkadaşları yaklaşımı ve yapay zeka tarafından yönetilen karakterler ile dikkat çekici bir rol yapma oyunu, ancak 2012 orijinal oyunuyla hayal kırıklığı yaratıyor.

Dragon’s Dogma 2 – Sizi acele etmemeniz ve mümkün olan her şeyi görmek istemeniz için bir oyun olan bir oyunun zaferiydi. Sizden sürekli olarak yolu değiştirecek yeni mağaralar, rastgele görevler, peşeklerinizden biri tarafından bulunan sandık, rastgele savaşlar – hepsi deneyimin bir parçası. Bu oyunu seviyorum ve bazıları için fazla karmaşık gelebilecek bazı yönler içerse de başyapıt olduğunu düşünüyorum.

Orijinale kıyasla büyük bir gelişme ve başlangıçtan sonuna kadar heyecan verici bir yolculuk.