Neo ICO’ları Titrek Bir Başlangıç Yapıyor

Neo ICO’ları Titrek Bir Başlangıç Yapıyor

Neo ICO’larında Sıkıntı mı Var?

Neo ICO'larında Sıkıntı mı Var?

Neo platformu, Initial Coin Offerings (ICO) için bir lansman olarak hizmet verecek şekilde tasarlandı. Geçen yıl Red Pulse ICO’ya ev sahipliği yaptığından beri, Neo çalışmalarıyla yaklaşık bir düzine ICO’yu ağırladı. Para toplama perspektifinden bu kalabalıklar başarılı bir şekilde satış yaptı ve yüz milyonlarca dolar kazandı. Ancak, teknik açıdan bakıldığında Neo’nun en büyük ICO’larının birçoğu sorunlarla dolup taşıyor.

bir hacker kendi web sitesinin katkı adresini değiştirdikten sonra Apex, büyük bir olayın yaşandığı en yeni Neo crowdsale oldu. Bu başarı, saldırganın cüzdanına 1.056 neo girmesi ile sonuçlandı. Apex, olayı Telegram kanalında anlatarak şunları yazdı:

“Crowdsale’in başlamasından kısa bir süre sonra, kötü niyetli aktörler web sitemizi kontrol altına alıp doğru ICO adresini değiştirmeyi başardı… Web sitemizi hemen kapatıp alternatif bir yol izlemeye karar verdik, yani sosyal medyayla (Telegram & Twitter) doğru adresin postalanması. Ayrıca, CEO’umuzun kendine has bir adresinde, doğru adresin bir kağıda damgasını vurduğunu da yazmıştık.”

Sözlerini şöyle tamamladı: “NEO‘ya yanlış adrese katkıda bulunan kullanıcıların doğru miktarda CPX alacaklarından emin oluruz. Sadece web sitesindeki belirli adrese yapılan ödemeler geçerli sayılır.”

Apex, bu ay sorunlarla karşılaşacak ilk Neo ICO değil; The Key de problemlerle başbaşa kalmıştı. News.Bitcoin.com açıklamasına göre “İlk önce, token fiyatı, satış başlamadan kısa bir süre önce % 300 yükseldi. Sonra site çöktü ve ardından Telegram grubu, karmaşaya dönüşen olaya karşı spam bağlantıları, porno ve binlerce şikayetle doldu.”

Neo ICO’lar İyi Gitmiyor

Bu ay sorunlarla karşılaşan Neo crowdsales hiçbiri Çinli blok zincirinin arkasındaki ekibin hatası değil. Her ne kadar akıllı bir sözleşme platformunun iyi bir başlangıç yapması kaçınılmaz olsa da, erken projelerin başarısızlığı ya da hırsızlığı yeni doğan ekosisteme olan güvenini artırabileceğinden hayati önem taşımaktadır. Mesela başarılarına rağmen Ethereum birinci yılında büyük token satışından 50 milyon doları çalan DAO hack saldırısı için endişeli.

Görünüşte her hafta, Ethereum ICO‘larının saldırıya uğramış veya dolandırılmış (exit scammed) haberi ortaya çıkıyor: Son birkaç günde Experty, Apex ile aynı şekilde 150.000 dolar çalındı. Prodeum ve Benebit’in her ikisi de scammed çıktı. Bununla birlikte, meşru Ethereum projelerinin ağırlığı şüpheli olanlardan daha fazla ve dolayısıyla platforma güven devam etmektedir. Neo bugüne kadar çok daha az crowdsales yapıyor ve bugüne kadar başlatılan projelerin değeri kanıtlanamamıştır. ICO saldırıları ve teknik arızalar ışığında, şimdi yeni Neo projelerinde gerçek değer katabileceklerini kanıtlamak için baskı uygulanmaktadır.

Kaynak: 1