Neverwinter Nights: Enhanced Edition 300’den fazla değişiklikle güncellendi

Neverwinter Nights: Enhanced Edition 300’den fazla değişiklikle güncellendi

Neverwinter Nights: Enhanced Edition’in piyasaya sürülmesinden bu yana altı yıl geçti. Bu uzun süre zarfında, geliştiriciler oyun deneyimine üç yüzden fazla değişiklik getiren bir güncelleme yayınladılar.

Değişiklikleri gerçekleştiren geliştiricilerin oyunun sadık hayranları olduğu ve bunun için hiçbir ücret talep etmedikleri belirtiliyor. Bu, 2002 yılında klasik oyunun remasterını geliştiren Beamdog şirketinin açıklamasında açıkça ifade ediliyor.

Aşağıda, önemli iyileştirmelerden bazıları yer almaktadır. Tüm detayları öğrenmek istiyorsanız, bu listede bulabilirsiniz.

  • Yeni HDR-bloom efekti getirildi
  • Kullanıcı arayüzü geliştirildi, örneğin, TAB tuşuna çift tıklanarak iptal edilen nesnenin değiştirilmesi eklendi.
  • Oyun deneyiminde performans önemli ölçüde arttırıldı.
  • Yeni ve geliştirilmiş komut betiği işlevleri.
  • Komut betiği koleksiyonu artık erişilebilir bir araç haline getirildi. Hayranlar bunu burada bulabilirler.

Orijinal Neverwinter Nights’ın piyasaya sürülmesinden neredeyse yirmi yıl sonra bazı hatalar düzeltildi. Bunlardan biri de eşyaların çok geç görünmesi sorunu.

Oyunun hayranları, yeni özelliklere oldukça olumlu tepki gösterdi. Özellikle kullanıcı arayüzündeki iyileştirmeleri ve bazı eski hataların tamamen giderilmesini beğendiler.

Bu ünlü rol yapma oyununun güncellenmiş sürümü daha önce benzer güncellemeler almıştı. Sonuncusu 2023 yılında yayınlandı. Oyun için güncelleme hakkında tam bilgiyi doğrudan Steam üzerinden edinebilirsiniz.

Unutmayın, Neverwinter Nights: Enhanced Edition, oyunun temel sürümü ve üç genişleme paketinden oluşmaktadır: Shadows of Undrentide, Hordes of the Underdark ve Kingmaker. Oyun PC, Android, Nintendo Switch, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında oynanabilir.