NieR Serisi 14. Yılını Kutluyor

NieR Serisi 14. Yılını Kutluyor

Japon oyun serisi NieR’in hikayesi ilk oyununun 2010 yılında çıkışıyla başladı, Square Enix ve stüdyo Drakengard serisinin bir spin-off’unu başlatmaya çalıştılar. Başlangıcın pürüzsüz olduğunu söylemek zor; ancak, NieR: Automata ve NieR Replicant’ın yeniden yapımının ardından, benzersiz bir post-apokaliptik dünya, dramatik bir hikaye ve dinamik savaş mekanikleriyle kitsel bir statü elde etmeyi başardı. Bugün, NieR serisinin resmi yıl dönümü var – NieR serisi tam olarak 14 yıl oldu.

Bu olayı kutlamak için tüm resmi NieR sayfalarında sosyal medyada geliştiricilerden küçük bir mesaj yayınlandı. Oyunun yaratıcıları, kullanıcılar için de kendileri için yeni duygularla dolu anlamlı bir günü kutladılar. Ekip, sürekli desteği ve hayran yaratıcılığını gösteren yaratıcı fanlar için teşekkür etti. Maalesef, burada mesaj sona erdi, geliştiriciler serinin geleceği hakkında planlarını paylaşmadılar. Fanlar sadece haberleri takip etmeye devam etmeli ve yakın zamandaki üçüncü bölüm dedikodularının en azından kısmen doğru olmasını ummalıdır.

Ayrıca, bugün NieR Replicant ver.1.22474487139… adlı ilk oyunun güncellenmiş versiyonunun çıkışının üzerinden 3 yıl geçti. Serinin yaratıcısı Yoko Taro, kutlamalara katıldı ve bu kadar dikkatli ilgi için oyunculara teşekkür etti. Son mesajlarına göre, başka serilerden gelen yüksek rekabet göz önüne alındığında, eserinin bu kadar uzun süre varlığını sürdürebildiğine inanamıyor.