Nightdive Studios, Xbox 360 ve PlayStation 3’te Kalmış Oyunların Remaster’ları ile İlgilenmek İstiyor

Nightdive Studios, Xbox 360 ve PlayStation 3’te Kalmış Oyunların Remaster’ları ile İlgilenmek İstiyor


Nightdive Studios, System Shock, Quake, Blade Runner gibi klasik oyunların remaster’ları ile tanınan stüdyo, şimdi de Xbox 360 ve PlayStation 3 dönemi oyunlarını ele almayı düşünüyor.

VGC ile yapılan bir röportajda stüdyonun kurucusu Stephen Kick ve iş geliştirme direktörü Larry Kuperman, bu geçişin zorluklarından bahsettiler. Onlara göre, başlıca faktörler kaynak kodunun, assetlerin bulunabilirliği ve projenin bir konsol özgüsü olup olmadığı ya da bir PC versiyonunun bulunup bulunmadığı anlaşılıyor.

Özellikle PS3’ün mimarisi, hala emülasyon sorunlarına neden oluyor. Ancak Kick, Nightdive’ın bu göreve hazır olduğuna inanıyor.

Nightdive’ın başkanı, klasik shooter oyunu The Operative: No One Lives Forever’ın remaster’ını yapma konusunda iyimser olduğunu dile getirdi.

Stüdyonun hangi oyunları remaster yapmak istediği şu an için bilinmiyor. Daha önce Kick, kült shooter The Operative: No One Lives Forever’a ilgi göstermişti, fakat şu anda oyunun hakları belirsizliğini koruyor.