NİNTENDO’dan Yepyeni Bir Konsol ……….!

NİNTENDO’dan Yepyeni Bir Konsol ……….!

Epeydir Nintendo NX diye bi’ şey dönüp duruyor forumlarda. Belki karşılaşmısınızdır. “Nintendo NX Çok İddalı Geliyor” gibi başlıklarla. Hatta ve hatta Square Enix Nintendo NX için yeni oyunları olduğunu bile duyurmuştu.  

AMA YOK ÖYLE Bİ’ ŞEY!!!

Nasıl yani? Şöyle ki Nintendo’ nun yeni konsolunun adı “SWITCH”. Kendisi de şöyle bi’ şey.

Nintendo Switch’in ön plana çıkan özelliği TV’ye bağlı oynanabildiği gibi harici olarak da kullanabiliyor olması. Konsolun iki adet minyatür kumandası bulunuyor. Dilediğiniz zaman TV’ye bağlı aparatından çıkartıp, kendi ekranıyla oyununuzu oynamaya devam edebilirsiniz. 

Benim en beğendiğim ve en çok dikkatimi çeken özelliği ise çoklu oyuncu desteği olması. Zaten aşağıdaki videoda görebileceğiniz üzere oyunu kolları paylaşarak arkadaşınızla oynayabileceğiniz gibi diğer Switch’lerle bağlayıp oyun keyfinizi katlayabilirsiniz. 

Ayrıca bir diğer sevdiğim özelliği ise küçük konsolları sevmeyenler için ayrı bir konsol da kullanılabilme özelliği. Fakat bu ayrı konsol yine Nintendo Switch konsolu gibi duruyor.  Kutu içeriğini bilemiyorum ne yazık ki. 

Dilerseniz tanıtım videosunu izleyelim ve hepimizin merak ettiği iki soruyu cevaplayalım

Fiyatı ne kadar olacak?

Nintendo Switch fiyatının ilk çıkış fiyatının 250$ olacağı bekleniyor. 

Fiyatı ne kadar olacak?

Peki Türkiye’ye ne zaman gelir?

Valla Türkiye’ye ne zaman gelir bilmiyorum ama, Türkiye’de satışa sunulmayacak söylentileri aldı başını gidiyor. Doğru olup olmadığını 17 Mart’ı bekleyerek hep beraber görücez.