NiOH 3 Milyon Kopya Sattı – Team Ninja, PS5 İçin Yeni Bir Seri Planlıyor

NiOH 3 Milyon Kopya Sattı – Team Ninja, PS5 İçin Yeni Bir Seri Planlıyor

Cuma günü, Aksiyon ve RPG oyunu olan NiOh’un üçüncü senesi kutlandı. Bu vesileyle, geliştiriciler, yani Team Ninja ekibi, oyunun 3 milyondan fazla kopya satmasıyla övündüler. Sonuçlar, dijital dağıtım satışlarını ve mağazalara gönderilen kopyaları içeriyor. Şubat 2019’da, oyunun yayıncısı Koei Tecmo, 2.5 milyon kopya eşiğini aştığını bildirdi. Böylece, bir yıl içinde başlık ekstradan yarım milyon kullanıcıya ulaştı.

NiOh 7 Şubat 2017’de, PlayStation 4’e özel olarak piyasaya sürüldü. PC sahipleri PC sürümü için dokuz ay daha beklemek zorunda kalmıştı. Mayıs 2018’de yayıncı, oyundan 2 milyon kopya daha satıldığını bildirdi.  Oyun sadece ticari bir hit olmakla kalmadı, aynı zamanda sıcak bir karşılama ile de karşılaştı. PlayStation 4 sürümü, Metacritic’te ortalama %88 dereceye sahip.

Oyunun başarısı, Team Ninja’nın sadece NiOh 2 adlı bir devam oyunu üzerinde çalışmaya başlamasına neden oldu. Şimdiye kadar sadece PlayStation 4 sürümü onaylandı ve bu yıl 13 Mart’ta yayınlanacak.

Son olarak, Team Ninja, PlayStation 5 için yeni bir seri oluşturma arzusunu dile getirdi. NiOh, PS4 göz önünde bulundurularak tasarlandı ve başarılı oldu, bu yüzden geliştiriciler bunu bir sonraki Sony konsollarıyla tekrarlamak istiyorlar.