No Man’s Sky, Yeni Bir Görev, Yeni Görevler ve Ücretsiz Hafta Sonlarıyla OMEGA Güncellemesini Aldı

No Man’s Sky, Yeni Bir Görev, Yeni Görevler ve Ücretsiz Hafta Sonlarıyla OMEGA Güncellemesini Aldı


Hello Games, No Man’s Sky için OMEGA adlı büyük bir güncelleme tanıttı. Güncellemenin ana özelliği, stüdyonun deyimiyle sıfırdan oluşturulan ve yeni oyuncular için mükemmel bir tanıtım olacak olan aynı adlı bir keşif eklemesidir (dört hafta sürecek).

Bugüne kadar çıkarılan 25’ten fazla ücretsiz güncelleme, potansiyel olarak karmaşık görünebilir, ancak bu Ekspedisyon, yeni kullanıcıları temel üs inşası, ticaret, uzay savaşları, hikaye ve diğer pek çok konuda rehberlik edecek bir dizi aşama ve hızlı görevler sayesinde temsil edilmektedir. Aynı zamanda OMEGA ekspedisyonunda, diğer ekspedisyonlarda bulunabilen en iyi ödüllerden bazıları da bulunmaktadır, örneğin özellikle harika bir uzay gemisi.

Yeni oyunculara yönelik olarak bu keşif inşa edilmiş değilse, bu yılın 19 Şubat pazartesi gününe kadar, 2016 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana No Man’s Sky’nin ilk kez ücretsiz oynanabileceğini belirtmek gerekir. Ücretsiz oyun erişimi bu akşam başlayacak. Ücretsiz oyun sırasında elde edilen tüm ilerleme, oyunun satın alınmasından sonra da erişilebilir olacaktır.

Bu da bitmiş değil. Ekspedisyonlar şimdiye kadar ayrı modlarda bulunuyorlardı, ancak Hello Games artık bunları ana oyunun içine entegre ediyor. OMEGA güncellemesi ile gezginler, kişisel bir envanter seti ile keşiflere çıkma ve ardından keşiflerde elde ettikleri tüm ganimet ve ödüllerle ana kayıtlarına geri dönme fırsatına sahip olacak.

No Man’s Sky oyuncularının OMEGA güncellemesinde bulabileceği sadece bu değil. Geliştiriciler ayrıca gezegenlerde bulunan geniş bir yelpazede yeni prosedürel olarak oluşturulmuş görevleri tanıttı. Yabancı yaşam formlarıyla yapılan konuşmalar, konumlarına, iklimlerine ve karakterlerine uygun görevlerin ortaya çıkmasını sağlayacak.

Atlas Yolu güncellendi ve artık kullanıcılar, Yol ile konuşarak Yolcunun değnek, jetpack ve kask kazanıyor. Ve en sonunda, oyuncuların korsan yük gemilerini yenerek ve gemiye baskın yaparak onu kontrol altına almaları mümkün olacak olan yeni bir korsan dev savaş gemisi tanıtıldı.

OMEGA güncellemesi No Man’s Sky için 2024 yılının başlangıcıdır çünkü stüdyo oyunun bu yıl içinde yayınlanacak “büyük planları” olduğunu duyurdu. Tabii ki, Hello Games hayranları aynı zamanda yaklaşan çok oyunculu fantastik bir kum havuzu olan Light No Fire hakkında da yeni bilgileri sabırsızlıkla bekliyor. Umarız bunu bu yılın sonunda alırız.