No Man’s Sky’ın Yaratıcısı Oyuncu Derecelendirmesinin Artmasından Çok Memnun

No Man’s Sky’ın Yaratıcısı Oyuncu Derecelendirmesinin Artmasından Çok Memnun

Hello Games stüdyosundan No Man’s Sky bilim kurgu türünde bir kum havuzu oyunu, tüm oyun endüstrisi için şaşırtıcı bir fenomen haline geldi. Sekiz yıl öncesinde en tartışmalı ve açıkça tamamlanmamış oyunlardan biriydi, ancak şimdi onlarca büyük güncellemeyle bağımsız geliştiricilerden en başarılı proje haline geldi. Halen Hello Games, No Man’s Sky’ı geliştirmeye devam ediyor ve oyuncuların genel değerlendirmesinin artmasından memnuniyet duyuyor.

Oyunun derecesi sadece %1 arttığında, bu geliştirici ekibin hoş bir başarısı haline geliyor ve No Man’s Sky’ın geliştirme lideri Sean Murray için büyük bir sevinç oluyor. Sosyal medyada, geliştirici ekibi yeni bir oyunda meşgul olmalarına rağmen, projenin Steam dijital mağazasında %78 pozitif geri bildirim seviyesine ulaştığını belirtti. Kendisi ve ekibi yeni bir oyuna odaklansa da, gelecekte derecenin %80’e ulaşabileceğini umut ediyor.

Arkadaşlar, sadece geri bildirim puanımızı %78’e yükselttik. 2021’de %70 pozitif geri bildirim seviyesine ulaştık ve bu da beş yıl sürdü. Matematiksel olarak, her bir yüzdelik puanı kazanmak öncekinden çok daha zor. Bu mümkün olabileceğini hiç düşünmemiştim, ama arkadaşlar, belki bir gün “Çok Olumlu” (%80) seviyesine ulaşabiliriz.

— dedi Sean Murray.

No Man’s Sky yazar ekibi için bu sonuç son derece memnuniyet verici bir olay olurken, birçok kullanıcı stüdyoyu oyunun başarısız başlangıcı için uzun zaman önce affetmiş durumda. Steam’de, proje zaten 224.000 kullanıcı yorumunu topladı ve bu yorumlar oyunun başarısını net bir şekilde göstermektedir. Geliştiricilerin ise tamamen bir sonraki, en az bir o kadar iddialı proje olan Light No Fire’a odaklanmasını gerekti. Umarım, oyunun çıkış hikayesi daha olumlu olur ve aynı başarılı ilerleyişe sahip olur.