NVIDIA, DLSS 3.7.0 genişletmesi için yeni Streamline SDK 2.4.0 kütüphanesini piyasaya sürdü.

NVIDIA, DLSS 3.7.0 genişletmesi için yeni Streamline SDK 2.4.0 kütüphanesini piyasaya sürdü.

NVIDIA’nın Streamline programı, geliştiricilerin ölçeklenebilirlik teknolojisini entegre etmeyi ve üçüncü taraf çözümlerini uygulamayı kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Bu, Microsoft’un yakında piyasaya süreceği DirectSR’yi hatırlatır niteliktedir. Microsoft’un duyurusuna rağmen NVIDIA, DirectSR’nin ne zaman kullanılabileceği konusunda belirsizlik olduğundan hala Streamline araçlarına bağlı kalmaktadır.

Yeni Streamline, güncellenmiş bir DLSS 3.7.0 kütüphanesi ile birlikte gelmektedir. Kullanıcı emoose’un belirttiği gibi, 3.7.0 sürümü zaten Ray Reconstructions ve DLSS-D profilleri için mevcuttu ancak diğer profiller için değil. Ayrıca, “eager_donkey” kod adı altında yeni bir önyükleme seçeneği eklendi:

Yeni ayarları deneyen kullanıcılar, bu ayarın daha az bulanıklıkla daha iyi hareket netliği sağladığını iddia etmektedir. Ancak küçük değişiklikler her zaman kolay fark edilemez ve test edilen oyuna bağlı olabilir. Ayarları değiştirirken, standart olmayan bir oyun yapılandırması ve ölçekleme teknolojisi kullandığınızı unutmayın, bu durum her zaman düzgün çalışmayabilir.

NVIDIA DLSS 3.7.0, NVIDIA RTX 40 serisinin duyurulmasından neredeyse 1,5 yıl sonra piyasaya sürülmektedir. Muhtemelen şirket, bu yılın sonuna doğru piyasaya RTX 50 serisi ile DLSS 4.0.0’ı başlatacaktır. NVIDIA henüz DLSS yığınında nelerin değişeceğini ayrıntılı şekilde duyurmamıştır. Bu teknoloji şu anda ışın rekonstrüksiyonu ve kare oluşturma gibi teknolojileri bir araya getiren DLSS yığınına nasıl etkiler yapacağı hakkında net bilgiler vermemiştir.