NVIDIA GeForce RTX 3050 6 GB Güç Bağlantı Noktası Olmadan Satışa Çıkıyor

NVIDIA GeForce RTX 3050 6 GB Güç Bağlantı Noktası Olmadan Satışa Çıkıyor


Nvidia, önceki nesil GeForce RTX 3050 6 GB video belleğine sahip kısıtlı bütçeli bir ekran kartı tanıttı. Bu seçenek, 8 GB’lik versiyona göre daha az video belleği miktarı, daha az sayıda CUDA çekirdeği ve daha az enerji tüketimi ile karakterize edilmektedir. Bellek veri yolu genişliği 96 bit’e düştü, 8 GB’lık versiyonda ise 128 bit’ti.

Yakın zamanda MSI’da iki ekran kartının 185 avro civarında bir fiyatla piyasaya çıktığı ve bu da yeni kartın önerilen satış fiyatının 179 dolar olduğunu gösterdiği, sonradan bu kartların üreticinin resmi web sitesinden kaldırıldığı bildirildi.

Ardından Gigabyte şirketi, 6 GB video belleğine sahip bir modelin duyurusunu yaptı. Bu kartların muhtemelen 8 GB’lık versiyona dayalı olacağı ancak daha kompakt bir tasarıma sahip olacağı belirtiliyor. MSI ekran kartları, monitöre bağlanmak için üç konektöre sahip, ancak güç kaynağına bağlanmak için konektörleri yok.

Gigabyte ekran kartının resmi, GA107-325 grafik işlemcisi kullanıldığını ortaya koydu. Hesaplama çekirdek sayısı %10 daha az olan 2304’tür. Kartın gücü 70W’dur ve bu da enerji tüketiminde %40’lık bir azalma sağlar. Yeni ekran kartının entegre işlemci grafik çözümlerine göre ne kadar etkili olduğu ise merak konusu.