Nvidia Kullanıcıları Önemli Bir Güncellemeye Kavuştu

Nvidia Kullanıcıları Önemli Bir Güncellemeye Kavuştu

Nvidia, şimdiye kadarki en büyük GeForce sürücü güncellemelerinden birini yayınladı.

456.38, Nvidia Geforce GPU sahipleri için piyasaya sürüldü. Yeni sürücüler esas olarak RTX 3000 serisi kartlar için destek sağlıyor. Ancak yeni sürücüler parlak yeni GPU'lardan ibaret değil, aynı zamanda mevcut GPU sahiplerine çeşitli özelliker de getiriyor. En büyük yeni eklenti, Geforce Experience uygulamasını yüklerken kullanılabilen Shadowplay ile HDR oyun kaydıdır. Yeni RTX 3000'e kadar GTX 950 sahipleri artık HDR'de 4K 60fps'ye veya RTX 3090 ile 8K 30fps HDR'ye kadar oyun oynayabilirler.

GTX 600 ve üzeri sürümlerde, kullanıcılar artık oyun içi performansı ve gecikme izlemeyi de açabilir. Açıldığında, bir kenar çubuğu kare hızını, saat hızlarını, bellek saatini, CPU ve GPU kullanımını, fan hızını, sıcaklıkları ve daha fazlasını gösterecek. Tüm bunlar için ayrı ayrı kısayollar'da ayarlayabilirsiniz.

RTX masaüstü GPU sahipleri, yeni Tek Tıkla Performans Ayarlama özelliğinden de yararlanabilir. Bu, esasen GPU'nuzu tarayan ve nerede kazanımlar elde edilebileceğini belirleyen, overclock yapan ve birkaç dakika boyunca test eden bir otomatik hız aracıdır. Hatta bağımsız olarak voltajı ve gücü ayarlayabilir veya bir fan hızı hedefi belirleyebilirsiniz.

Ayrıca Fornite oyuncuları yeni ışın izleme DLSS desteğini denemek için bu sürücüyü yükleyebilirler. Yeni sürücülerin indirme sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.