NVIDIA, RTX 50’nin piyasaya sürülmesi için yer açmak amacıyla GeForce RTX 40 tedariklerini azaltacak

NVIDIA, RTX 50’nin piyasaya sürülmesi için yer açmak amacıyla GeForce RTX 40 tedariklerini azaltacak

Quasarzone’un bildirdiğine göre, NVIDIA, RTX 50 Blackwell modelinin 2024 yılının ikinci yarısında piyasaya sürüleceği için GeForce RTX 40 Ada grafik işlemcilerinin kısıtlı tedarikleri hakkında ortaklarını bilgilendiriyor.

Uzmanlar, Ada Lovelace mimarisine dayalı GeForce RTX 40 grafik işlemcilerinin tedariklerinin, gelecek nesil oyun serisi için yer açmak ve stokları yönetmek gerektiği için keskin bir şekilde azalacağını belirtiyor. NVIDIA, RTX 40 serisi için aynı fiyatları koruyacak ve belki de daha da düşürecek, ancak bu RTX 40’ın bazıları yapay zeka pazarındaki çok popüler seçeneklerden bazıları olmasına rağmen.

NVIDIA, H100, H200 gibi tensor çekirdekleri AI özel serisini ve yaklaşan Blackwell B200 / B100 modeli grafik işlemcilerini karşılamak için maliyetlerinin bir kısmını telafi ederek karlılık elde edebilecektir. Sınırlı GeForce RTX 40 tedarikleri, NVIDIA’nın üretim yeteneklerini aynı teknolojik düğüm olan TSMC 4N’ye dayanan yapay zeka grafik işlemcilerine kaydırabileceği anlamına gelecektir. Kore ve Asya-Pasifik bölgesinde GeForce RTX 40 fiyatlarının düşmeye başladığını ve bu durumun ABD / AB piyasalarını da etkileyeceğini görmek mümkündür.

NVIDIA GeForce RTX 4090 fiyatı zaten 2000 doların altında ve talebin artması nedeniyle birkaç ay önce bu fiyatın üzerindeydi. Şu anda, bayrak gemisi kartı yaklaşık 1800 dolara satın alınabilir, hala önerilen 1599 doların üzerinde, ve birkaç ay içinde önerilen fiyat seviyesine ulaşabilir.

RTX 4080 SUPER şu anda daha yüksek fiyatlara satılıyor, ancak diğer modeller ya önerilen fiyatlara eşit ya da daha düşüktedir. Toplam modelin fiyatlarında önemli bir düşüş özellikle üst düzey seçeneklerde gerçekleşecek, çünkü oyun serisi olan GeForce RTX 50 Blackwell’in piyasaya sürülmesiyle ilk olarak onlar değiştirilecektir.