NVIDIA RTX Remix artık DLSS 3.5 Ray Yeniden Oluşturmayı Destekliyor

NVIDIA RTX Remix artık DLSS 3.5 Ray Yeniden Oluşturmayı Destekliyor

RTX Remix, NVIDIA’nın eski oyunlara modern teknolojilerle yeni bir soluk getirme girişimidir. Proje, eski favorilere yüksek çözünürlüklü dokular, yeni aydınlatma ve hatta ray tracing ile geri dönmek isteyen modder topluluğuna ve bireysel kullanıcılara odaklanmıştır. Son güncellemede, DLSS 3.5 paketine dahil olan NVIDIA teknolojisi olan Ray Reconstruction sunulmaktadır.

İlk olarak, Ray Reconstruction’ın sadece RTX kartlarda çalıştığını belirtmek gerekir. Ancak, Frame Generation’dan farklı olarak, RTX 40 serisi için özel olan teknoloji olan Ray Reconstruction, RTX 20 kartlarla da uyumlu çalışmaktadır, bu da başlı başına önemli bir avantajdır.

Güncellenmiş RTX Remix mod paketi ve Ray Reconstruction özelliği sayesinde kullanıcılar, birkaç tıklama ile ray tracing ile modellerin kalitesini artırabilecekler. NVIDIA’ya göre, bu yapay zeka tarafından eğitilmiş teknoloji, el ile ayarlanmış geleneksel ray tracing gürültü engelleyicilerinden daha üstündür. Artık modder’ların sahneye manuel ayar gerektirmeyen bir araca sahip olacaklar ve otomatik olarak sahneye uyum sağlayacaklar.

NVIDIA ayrıca, görüntü kalitesini artıran, uyumluluğu genişleten ve modifikasyon oluşturma sürecini kolaylaştıran yeni Toolkit ve Runtime’ı (RTX Remix tarafından kullanılan programlar) tanıtıyor. Bu ayarlar, Steam Deck ve Linux AMD kullanıcılarını desteklemek için RADV sürücülerinin optimize edilmesini içerir. Ayrıca, güncellemeler aydınlatma, manzara detayları ve dokulara etiketler eklenmesi süreçlerini kapsamaktadır.

RTX Remix’in açık kaynaklı olması ve NVIDIA’nın modder topluluklarından destek araması sayesinde tüm bunlar mümkündür. Modder olmayanlar için, eski klasikleri yeni donanım ve teknolojilerle deneyimlemek isteyenler için oyun remix modunu yüklemek – ModDB üzerinden bulunabilir, basit bir çözümdür.