NVIDIA, Ses Verilerine Dayalı Gerçekçi Dudak ve Yüz Animasyon Teknolojisi Audio2Face’ı Tanıttı

NVIDIA, Ses Verilerine Dayalı Gerçekçi Dudak ve Yüz Animasyon Teknolojisi Audio2Face’ı Tanıttı


NVIDIA, devrim niteliğindeki Audio2Face teknolojisini tanıttı. Bu güçlü yapay zeka aracı, ses verilerine dayalı gerçekçi ağız ve yüz animasyonu üretiyor ve oyun lokalizasyonunda yeni bir çağın habercisi olarak iki oyunda gösterildi.

Duyguların mimikle başarılı bir şekilde iletilmesi karmaşık bir süreçtir ve oyunların lokalizasyonu sadece metin ve diyalogların doğru tercümesini değil, uygun dramatik veya komedi tonlarını korumayı ve ardından farklı ülkelerdeki dublaj sanatçıları tarafından diyalogları yeniden kaydetmeyi gerektirir.

Yeni NVIDIA Audio2Face teknolojisi, bu görevi mükemmel bir şekilde çözerek karakterlerin duygularını ileten doğru ağız ve yüz animasyonu oluşturmayı mümkün kılar, bu da bu aracı tamamen animasyonlu dramatik sahnelerin sunumu için paha biçilmez kılar.

Bu teknolojiyi kullanan ilk oyun, Çinli stüdyo Perfect World Games tarafından geliştirilen MMO World of Jade Dynasty oldu. Audio2Face sayesinde stüdyo, Çince ve İngilizce dillerinde doğru animasyon oluşturabiliyor. Audio2Face, yaratıcılara aynı gerçekçi animasyonla yeni ses içeriği eklemelerine olanak tanıyacak.

Audio2Face’nin yeteneklerini sergileyen ikinci oyun, RealityArts Studio ve Toplitz Productions’ın Unawake’i, bu yılın çıkışını planladığı DLSS 3 desteği olan yeni oyunudur. Videoda, NVIDIA Audio2Face’in dinamik önizlemesi ve farklı duyguları kontrol eden “kaydırıcılar” yer alıyor.

NVIDIA Audio2Face, sadece oyun endüstrisi için değil, dijital animasyon alanı için de önemli bir kilometre taşıdır ve daha heyecan verici ve duygusal deneyimlere kapı açmaktadır.