Nvidia’nın Steam Deck için rakip hazırladığı iddia ediliyor

Nvidia’nın Steam Deck için rakip hazırladığı iddia ediliyor

Valve birkaç yıl önce Steam Deck’i piyasaya sürerek taşınabilir konsolların popülaritesini geri getirdi. Cihaz o kadar başarılı oldu ki her şirket daha uygun fiyatlı veya güçlü versiyonlarda kendi taşınabilir sürümünü sunmaya çalışıyor. Açıkçası, şu ana kadar hiçbirinin başarılı olmadığını ve Steam Deck’in gerçek rakipler olarak adlandırılamayacaklarını belirtmek gerek. Bununla birlikte, işler Nvidia gibi bir teknoloji devreye girince yakında değişebilir.

Bir içeriden gelen Moore’s Law Is Dead isimli kişinin açıklamasına göre, Nvidia yalnızca taşınabilir konsollara olan kullanıcı ilgisini izlemeyi düşünmüyor. Grafik işlemcileri ve çiplerin üreticisi aynı zamanda kendi taşınabilir cihazlarını piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket, kendi teknolojik çözümlerini bu formata entegre ederek gerçek bir başarı elde etmeyi umuyor.

Sızıntıdan anlaşıldığı kadarıyla Nvidia’nın taşınabilir konsol çıkarma planları oldukça eskiye dayanıyor. Muhtemelen şirket, Steam Deck’in piyasaya çıkmasından önce benzer bir cihaz üzerinde düşünüyordu, ancak potansiyel riskler nedeniyle bunu yapmaya cesaret edemedi. Şimdi ise pazar taşınabilir formatına adapte olmuş durumda ve şirket üst düzey bir cihaz piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Moore’s Law Is Dead içeriden gelen bilgilere göre, Nvidia’nın taşınabilir konsolu şirketin bileşenleriyle tamamen hazırlanacak. Cihaz Steam Deck’ten daha pahalı olacak, ancak performansı ve işlevselliği Valve’in konsolunu aşacak.