Osmanlı Oyunları

Osmanlı Oyunları

1.) TOTAL WAR

1.) TOTAL WAR

Osmanlı imparatorluğunu total war oyununun bütün serisinde görebilirsiniz.  Osmanlı imparatorluğunun bulunduğu oyunları oynamak istiyorsanız eğer, Total war oyununun bütün serisini deneyebilirsiniz.

2.) AGE OF EMPİRES 2

2.) AGE OF EMPİRES 2

Zamanın efsane strateji oyunlarından birisi olan, age of empires’te de Osmanlı imparatorluğu bulunmaktadır. İmparatorluğun ismi Türkiye olarak geçmektedir. İşin en güze tarafı, karakterlerin tamamen Türkçe konuşmasıdır. Ayrıca genel asker olarak silahlı süvariler tercih edilmiş.Türklerin silah, ok ve yay konusunda iyi olduğunu biliyorlar. Türkler oyunun ikinci serisinde eklenmiştir. 

3.) Civilization

3.) Civilization

Osmanlı imparatorluğu, oyunun 3. Ve 4. Seviyesinde karşımıza çıkmaktadır. Oyunda bulunan en güçlü imparatorluklardan birisidir. 

4.) EUROPA UNİVERSALİS

4.) EUROPA UNİVERSALİS

Türkiye’yi barındıran başka bir strateji oyunu ise, Europa Universalis’dir. Oyunda gerçek zamanlı dünya haritası bulunmaktadır. Türkiye haritasında ise günümüzdeki iller görülmektedir.  Gerçek zamanlı, Türkiye’nin bulunduğu bir strateji oyunu oynamak istiyorsanız bu oyunu önermekteyim.

5.) CRUSADER KİNGS 2

5.) CRUSADER KİNGS 2

Osmanlı imparatorluğunu içinde barındıran bir harita oyunudur. Politika tabanlı harita oyunları oynamak istiyorsanız bu oyunu tercih edebilirsiniz.

6.) Cossacks:European Wars

6.) Cossacks:European Wars

Oyunda Türkiye haritası bulunmaktadır. Diğer oyunlar gibi geniş özellikleri olmasa da, bu oyunu denemenizi önermekteyim. 

7.) Imperial Glory

7.) Imperial Glory

Oyunda Osmanlı imparatorluğu bulunmaktadır. Ancak Osmanlı imparatorluğunu seçerek oyunu oynayamıyorsunuz. Osmanlı imparatorluğu ile oyunu oynamak için, oyuna birkaç mod yüklemeniz gerekmektedir.

8.) Victoria II:

8.) Victoria II:

Osmanlı imparatorluğu bu oyunda en güçlü ve en geniş topraklara sahip olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda politikacı olarak görev yapıyorsunuz.  

9.) Assassin’s Creed

9.) Assassin’s Creed

Son olarak zamanın efsane oyunlarından birisi olan, Assassin’s Creed’in konusu da Osmanlı devletinde geçiyor. Oyundaki amacınız belirli şifreleri çözerek, kötü niyetli kişilere ulaşmak ve onları yok etmek. Ayrıca Osmanlı imparatorluğunu en detaylı bir şekilde anlatan oyunlardan birisi olduğunu da söyleyebilirim.