Overwatch ‘ta Bir Sonraki Değişiklik D.Va Buff İçin Olacak

Overwatch ‘ta Bir Sonraki Değişiklik D.Va Buff İçin Olacak

Bunun yerine, D.Va‘nın yardımı reddedilmeden önce bazı yetenekler ve saldırıların kısa bir mesafede seyahat etmesine izin verilir. Oyuncular Zarya’nın Graviton Surge’sını atabilirler ve Matrix’te Mei’nin Blizzard Defense’i aktif durumdadır ve normal olarak etkinleştirmeye devam edeceklerdir. 

Overwatch‘ın ana tasarımcısı Geoff Goodman, Battle.net forumlarında Savunma Matrix‘i yeteneklerini ve saldırıları namlu ağzından çıktıklarında öldürmek için hazırladıklarını belirtti.

Goodman, “Savunma matrisinde bir sonraki değişiklik sizi ilgilendiriyor olabilir” dedi. “Şu anda canlı olarak, savunma matrisi onları vuran silahın ağzından çok uzakta olana kadar engellenmez. Genel olarak konuşan oyuncular bu etkiyi fark etmeyeceklerdir, ama belirli durumlarda, örneğin bir Roadhog kanca kombinasyonu tarafından bir müttefikin öldürülmesini engellemek gibi çok önemli unsur olabilir.” 

“Sonraki yama planı, roketlerin doğrudan namlu dışında öldürülmesi için bu minimum mesafeyi kaldırmaktır.Bu, bir Roadhog kancasından bir müttefikin savunma matrisinizle örtülüp savunulmasının mümkün olacağı anlamına gelmektedir.” 

Klasik bir düzeltme olarak görünse de, D.Va’nın Savunma Matriksindeki değişiklik, D.Va’yı faydalı tutacak. Overwatch oyuncuları bu yama ile kısa mesafeyi artık suiistimal edemezler.

Kısa Notlar

D.Va’nın savunma matrisi iyi bilinen etkileşim ile çekim dalgalanmasını içerir. Eğer Zarya yere bakarsa D.Va onu engelleyemez. Aynı şey duvar için de geçerlidir ama bunlar tutarsızlık gösterebilir. Bu, aşağıdakileri kapsayan çoğu mermiye uygulanabilir;

 – Titreşim Bombası
 – Blizzard 
 – Biyolojik El Bombası 
 – Flashbang 

Bu mekaniği kullanarak savunma matrisi üzerinden başka bir kahramana da flashbang yapabilirsiniz.

Junkrat’ın sarsılma mayını işe yarıyor, ancak hemen patlatmanız gerekiyor. 

Ana’nın biyojik el bombası bir takım arkadaşına atılabilir, ancak oyuncunun modelinde olmalısınız.

Çoğu karakter savunma matrisi üzerinden vuramaz. Bununla birlikte, Roadhog, hem D.Va hem de düşmana yeterince yakınsa vurabilir.