Oyun Abonelik Hizmeti Apple Arcade Tanıtıldı

Oyun Abonelik Hizmeti Apple Arcade Tanıtıldı

Apple Arcade

Apple Arcade

Geçtiğimiz günlerde dediği gibi Apple, oyun endüstrisindeki varlığını yeni bir oyun abonelik hizmeti ile genişletiyor. Apple Arcade adlı servis mobil, masaüstü ve salon için tasarlanmıştır. Kısa bir genel bakış için fragmana göz atabilirsiniz.

Apple Arcade Fragmanı

Temel olarak Apple’ın hizmeti, App Store‘daki ücretli ürünlere sınırsız erişim sağlayan aylık bir abonelik şeklini alıyor. Geliştirme ortakları arasında Sega, Konami, Disney, Sumo Digital, Cartoon Network ve daha fazlası var. 100’den fazla özel oyun hizmetin bir parçası olacak. Şirket daha fazla oyunun “her zaman” ekleneceğini söyledi. iOS cihazlarındaki (hem iPhone’lar hem de iPad’ler), MacOS ve Apple TV’deki oyunları destekler ve ilerlemenizi bu farklı platformlar arasında aktarabileceksiniz. Başka bir deyişle, telefonunuzda bir şey oynarken televizyonunuza veya dizüstü bilgisayarınıza geçiş yapabilirsiniz.

Apple, her oyunun çevrimdışı oynanabileceğini, gelecekteki oyun güncellemelerinin ve DLC’nin hiçbir ücret ödemeden ekleneceğini belirtti. Apple Arcade, App Store’da kendi sekmesine sahip olacak ve oyunlar reklamsız ve mikro ödemelerden arınmış olacak.

Apple Arcade 150 ülkede “bu sonbaharda” satışa sunulacak. Fyatının ne olacağı ise henüz paylaşılmadı. Apple fiyatlandırma ve daha fazla ayrıntının geleceğini söylüyor.

Etkinlik sırasında, bazı oyunlardan bahsedildi ve bunlar bir basın bülteninde daha sonra teyit edildi. Doğrulanan oyunlar arasında; Sonic Racing, Lego Brawls, Oceanhorn 2, Overland, Fantasian (Final Fantasy yaratıcısı Hironobu Sakaguchi’den) ve Beyond the Steel Sky bulunmaktadır. Ayrıca Lego, Disney, Sega ve Konami gibi isimler de dahil olmak üzere Apple Arcade geliştiricileri ve yayıncılarının bir listesi sununldu.

Apple Arcade Yayıncıları
 – Sega
 – Platinum Games
 – Annapurna
 – Devolver Digital
 – Cartoon Network
 – Disney
 – Lego
 – Skybound
 – Mistwalker
 – WayForward
 – Sumo Digital
 – The Chinese Room
 – Klei
 – Finji
 – Hipster Whale
 – Cornfox
 – State of Play
 – Night School
 – Noodlecake
 – Bossa
 – Versus Evil
 – Blowfish
 – Ko-op
 – Raw Fury
 – Kunabi Brother
 – Us Two
 – Rac7
 – Gameloft
 – Aquiris
 – Gallium
 – Mountains
 – Picomy
 – Snowman
 – Revolution Software

Apple, “oyunların hayata geçirilmesi için gelişim maliyetlerine katkıda bulunacak ve yaratıcılarla yakın çalışacağını” söyleyerek, geliştiricilere oyunlarının dahil edilmesi için ödeme yapmaktan daha fazlasını yapacağını öne sürüyor.

Apple’dan Phil Schiller, “App Store dünyanın en büyük ve en başarılı oyun platformudur. Şimdi mobil, masaüstü ve salon için ilk oyun abonelik hizmeti olan Apple Arcade ile oyunlara daha da katkıda bulunacağız. iPhone, iPad, Mac ve Apple TV‘de oynayabileceğiniz 100’den fazla yeni ve özel oyun oluşturmak için dünyanın en yenilikçi oyun geliştiricilerinden bazılarıyla çalışıyoruz. Apple Arcade oyunları aileler için harika olacak, kullanıcı gizliliğine saygı duyacak ve reklamları olmayacak veya herhangi bir ek satın alma işlemi gerektirmeyecek. Her yaştan oyuncuların Apple Arcade’i seveceğini düşünüyoruz.” dedi.

Kısa süre önce bildirilen Google Stadia veya PlayStation Now ve Microsoft’un xCloud’unun aksine, Apple’ın hizmeti bulut tabanlı değil. Şirket ayrıca yeni Apple TV+ servisini ve çeşitli özgün özgün gösterileri de tanıttı.