Oyun endüstrisinin veteranları Cyberpunk 2077’nin devamı olan oyunun oluşturulmasına katıldı.

Oyun endüstrisinin veteranları Cyberpunk 2077’nin devamı olan oyunun oluşturulmasına katıldı.

CD Projekt RED, geliştirici şirket, Cyberpunk 2077’nin devamı olan Project Orion ekibinin, 2022 yılında Ekim ayında duyurulan, gücünü artırdığını duyurdu.

Project Orion, CD Projekt RED Kuzey Amerika’nın (ABD ve Kanada) yönetimi altında geliştirme aşamasında. Stüdyonun Cyberpunk 2077 ve genişlemesi “Gizemli Özgürlük” de yer alan deneyimli ekibin liderliğini yapıyor.

Bugün dini duyurular çerçevesinde ekibe şu kişiler katıldı:

  • Dan Hernberg, icra prodüktörü olarak ekibe katılıyor. Daha önce Amazon Games’te üretim müdürü, Panic Button’da üretim yöneticisi ve ürün yöneticisi, Blizzard Entertainment’ta ürün müdürü olarak görev yaptı. New World, Apex Legends ve Diablo III gibi oyunlara önemli katkılar sağladı.
  • Daha önce Ryan Barnard, Massive Entertainment ve Ubisoft’ta oyun direktörü ve Hitman’in geliştiricisi IO Interactive’de oyun denetmeni olarak üst düzey pozisyonlarda bulundu. Şu anda tasarım direktörü olarak işe başlayacak.
  • Alan Villani, teknik direktör olarak Project Orion ekibine katılıyor. Daha önce WB’nin çeşitli oyun ürünlerinde teknoloji başkanı olarak görev aldı ve Mortal Kombat serisindeki oyunların teknik yönlerini yönetti.
  • Anna Megill, 20 yıldan fazla oyun endüstrisinde tecrübesi olan ödüllü yazar ve senarist olarak Project Orion ekibine lider senarist olarak katılıyor. Control (Remedy), Dishonored: The Death of The Outsider (Arkane Studios), Avatar: Frontiers of Pandora (Massive Entertainment), Guild Wars 2 (ArenaNet) gibi oyunların geliştirilmesinde yer aldı ve Playground Games’in yaklaşan projesi Fable’da görev aldı.
  • Alexander Freed, Project Orion için senaryo çalışmalarına devam edecek. Daha önce BioWare’de baş senarist olarak görev yaptı ve Star Wars: The Old Republic üzerinde çalıştı. Ayrıca DICE, Obsidian Entertainment ve Wizards of the Coast gibi farklı büyük stüdyolara senaryo yazdı ve danışmanlık yaptı.

Bu duyurudan önce, projenin lider rollerini şu kişilerin üstlendiği biliniyordu: Gabriel Amatangelo (oyun yönetmeni), Pavel Sasko (yardımcı oyun yönetmeni), Igor Sarzinski (yaratıcı direktör), Andrey Syp (sinematik direktör), Kasper Nespolchinski (çevre sanat direktörü), Sarah Grummer (geçici görevli ana görev tasarımcısı) ve Kasper Koschensky (teknik direktör).