Oyun Geliştiricileri, Sweet Baby Inc Detected Grubundan Korkuyor ve Küratörle Anlaşmaya Çalışıyorlar

Oyun Geliştiricileri, Sweet Baby Inc Detected Grubundan Korkuyor ve Küratörle Anlaşmaya Çalışıyorlar

Steam’deki Sweet Baby Inc Detected grubunun abone sayısı 310 bin kişiyi aştı ve geliştiriciler oyunlarının ‘lista oyunu’na gireceğinden endişe etmeye başladılar. Son zamanlarda rol yapma aksiyon oyunu Flintlock: The Siege of Dawn’un geliştiricileri, Kabrutus grubu kurucusuyla iletişime geçti ve oyunlarını listeden çıkarmasını istedi. Oyunlarını Sweet Baby Inc’in eklediklerinden temizlediklerini ve yeniden çalıştıklarını iddia ettiler. Kabrutus kanıtlar istedi, ancak almadı ve sonuç olarak oyun listeye alındı.

Bu olaydan sonra eski World of Warcraft ekibinin lideri Mark Kern, kaynakları aracılığıyla öğrendi ki başlangıçta oyunun baş kahramanı beyaz bir kız olmalıydı, ancak daha sonra işletme direktörü olarak göreve başlayan siyah bir kadın olan Andrea Tops Hardjo, baş karakterin ırkını değiştirmelerini emretti ve Sweet Baby Inc ile iletişime geçti.

Daha sonra, geliştirme stüdyosu Kepler Interactive şirketi tarafından satın alındı ve Andrea Tops Hardjo işten çıkarıldı. Ve her ne kadar kahraman siyah kalsa da, belki de o zamandan sonra Flintlock’tan Sweet Baby Inc’in eklediği her şeyi gerçekten çıkardılar, ancak kanıtlar olmadan Kabrutus onu listesinden kaldırmayı düşünmüyor. Listesinde direktif dayatanları istemeyen oyun geliştiricilerini cesaretlendirdi ve onlar da kendileriyle iletişime geçmelerini istedi.