Oyuncular Persona 3 Reload’un bölgesel fiyatlarını eleştirdi

Oyuncular Persona 3 Reload’un bölgesel fiyatlarını eleştirdi

Persona 3’un yeniden yapımının piyasaya sürülmesinden sonra Reddit, DTF ve Steam’de yüksek fiyatı hakkında bol miktarda şikayet bulunmaktadır. Yeniden yapım JRPG’nin SEGA’nın en pahalı oyunlarından biri olduğuna dair hoşnutsuzluk, şirketin AAA başlıklarını 60 dolardan fiyatlandırmış olması nedeniyle ortaya çıktı. Bununla birlikte, SEGA, indirgenmiş bölgesel fiyatlar oluşturarak sadece belirli ülkelerde fiyatları düşürdü ve bu da genel hoşnutsuzlukla bağlantılıdır.

Persona 3 Reload ve Like a Dragon: Infinite Wealth, SEGA’nın ABD’de 70 dolara satılan ilk oyunları oldu. Daha önce şirket, AAA başlıklarını 60 dolara satıyordu. Ayrıca SEGA, fiyatlarını yalnızca belirli ülkelerde düşürerek bölgesel indirimler getirdi, bu da ana hoşnutsuzluğa neden oldu.

“90 Kanada doları. Bu ne lan.”
“70 dolar ve bu sadece DLC olmadan temel bir oyun, sonra olası genişlemeleri daha pahalı satacaklar.”
“Steam’de oyunlar genellikle konsol disklerinden daha pahalı mı? Geçenlerde PC oyunlarına eşimle katıldım ve meslektaşlarım bana Steam’de oyunların mağazalardaki disklerden daha ucuz olduğunu söyledi.”
“Bir yeniden yapım için çok yüksek bir fiyat. Galiba orijinalini oynarım sadece.”
“70 dolarlık bağımsız bir oyun mu? Persona nereden çıktığını unuttu mu? Onlar 70 dolar istediklerine inanmıyorum. Oyunun açık dünya yok, sadece yan görünüşlü savaşlar ve B seviyesinde bir hikaye var.”
“Üzgünüm, buna 70 dolar ödemeyi düşünmüyorum… Assassin’s Creed Mirage 40 dolar ve Persona 3 Reload’dan çok daha fazlasını sunuyor. ”

Eğer milyonlarca insan bu tür artan fiyatlarla oyunları satın almaya devam ederse, beş yıl sonra herhangi basit bir oyun standart sürüm için 100 doları aşabilir.