Oyuncular Starfield Yazarlarını “Anlamsız Güncellemeler” İle Eleştirdi

Oyuncular Starfield Yazarlarını “Anlamsız Güncellemeler” İle Eleştirdi

6 Mart 2024’te Bethesda, Starfield için yeni bir yama beta sürümünü Steam’de yayınlayacak. Geliştiriciler, bazı yenilikler hakkında sosyal medyada açıklamalarda bulundu, ancak oyuncular değişiklikleri pek heyecanla karşılamadılar.

Güncelleme, bazı hataları düzeltecek ve fotoğraf modunu geliştirecek. Oyuncular, karakterler için duygular seçebilecekler ve daha iyi fotoğraflar çekebilecekler. Ayrıca RPG yazarları, “Sabotaj” görevi sırasında karakter David Barron’un kaybolmasına neden olan hatayı giderecekler. Ayrıca tarayıcıyı geliştirecekler – artık dünyayı keşfederken ve kaynak toplarken tarayıcıyı kullanabileceksiniz.

Ağ kullanıcıları, gelecek yeni özellikleri değerlendirmedi ve onları “gereksiz” olarak adlandırdı. Geliştiriciler, “önemsiz” değişiklikler için zaman ve kaynak harcadıkları için eleştirildi. Oyuncular, Starfield’ın daha kapsamlı iyileştirmelere ihtiyaç duyduğunu düşünüyor – onların söylediğine göre, oyunda dikkate alınması gereken birçok eksiklik var.

“Bu tür güncellemeler sinir bozucu çünkü şu anda oyunun çözülmesi gereken [daha ciddi] birçok sorunu var. Örneğin, tüccarların kredileri. Bu kadar zor bir şey mi?,” – elfinko.

“Bu iyi gibi görünse de, neden gerçekten hatalar olduğu görevlere öncelik vermiyorlar? Sam Kow’un görevi gibi? <....>? Bunlar öncelikli olmalı,” – brando347.

“Tarayıcıyı geliştirmek iyidir, ancak düzeltilmesi gereken çok daha önemli hatalar var ve insanların istediği özellikler var. Gibi gibi, bunlar tamamen görmezden geliniyor,” – giantpunda.

“Fotoğraf modunu geliştirme maddesi beni rahatsız etti. Anladığım kadarıyla bu sadece küçük bir iyileştirme ancak [oyunu düzeltmek için geliştiricilere yapılacak] çok daha fazla şey var,” – rok1m1.

Starfield için 20 Şubat’ta 1.9.67 yaması yayınlandı. Bethesda, FSR 3 ve XeSS görüntü ölçekleme teknolojilerini desteklemeyi, performansı düşüren hataları gidermeyi ekledi.

2024 yılı boyunca RPG, yeni seyahat yöntemleri, geliştirilmiş gemi özelleştirmeleri ve daha fazlasını getirecek birkaç güncelleme daha alacak. İlk önce beta sürüm formatında Steam’de yamalar yayınlanacak, ancak belirli bir süre sonra tüm oyuncuların erişimine açılacaklar.

Mart başlarında, oyuncular dijital mağazanın veritabanında Starfield için bilinmeyen bir DLC’nin bahsedildiğini keşfettiler. Ağ kullanıcıları, bu Shattered Space adlı hikaye genişlemesi olduğunu düşündüler, yeni görevler, yerler ve ekipmanlar ekleyeceğini. Ek paketin çıkış tarihi bilinmiyor.