Oyuncular, Tango Gameworks’e yas tutuyor ve The Evil Within ve Hi-Fi Rush için stüdyoya teşekkür ediyor.

Oyuncular, Tango Gameworks’e yas tutuyor ve The Evil Within ve Hi-Fi Rush için stüdyoya teşekkür ediyor.

Microsoft şirketinin Tango Gameworks stüdyosunu kapatma kararının ardından, stüdyo hayranları ve oyun topluluğu bu habere çok üzüldü.

Kapatma ile ilgili resmi açıklama şu ana kadar 17 milyon görüntülenme ve on binlerce beğeni ve paylaşıma ulaştı. Sosyal medyada oyuncular, sevdikleri The Evil Within ve Hi-Fi Rush gibi oyun serilerinin artık devamını görmeyecek olmalarına çok üzgün.

Microsoft’un kendi stüdyolarına ve oyun serilerine karşı ikiyüzlülüğünden ve acımasızlığından Tango Gameworks çalışanları bile şok oldular. Hi-Fi Rush’un oyun direktörü John Johanas, stüdyonun kapatılmasının ardından Microsoft’tan Matt Booty‘nun, küçük boyutlu Hi-Fi Rush tarzı oyunlara ihtiyaç duyduklarını söylemesine çok açık ve kısa bir şekilde tepkisini gösterdi.

Hatırlanacağı üzere, Microsoft ağustos 2023’te Tango Gameworks’in çalışmalarından “çok çok memnun” olduklarını ve yayıncının stüdyoyu aktif bir şekilde destekleyeceğini iddia etmişti – şimdi ise bunun tamamen yalan olduğu açıkça görülüyor.

Hayranlar, Tango Gameworks geliştiricilerine işlerinden dolayı teşekkür ediyor, şirketin oyunlarına ithaf edilmiş fan sanatı yapıyor ve Microsoft’a stüdyonun kapatılmasından dolayı sert sözler sarf ediyor – birçok oyuncu, artık Amerikan yayıncı ile yolunun ayrı olduğunu belirtti.