Palworld hayranları, Nintendo’ya boykot tehdit etti, eğer şirket oyunu “zarar verirse”.

Palworld hayranları, Nintendo’ya boykot tehdit etti, eğer şirket oyunu “zarar verirse”.

25 Ocak’ta The Pokemon Company, gündem yaratan Palworld hakkında bir açıklama yaptı. Şirket, kopyalama ve diğer ihlallerin gerçekleşip gerçekleşmediğini belirlemek için bir soruşturma yapmayı taahhüt etti.

Bu habere hayatta kalma simülasyonu hayranları Reddit’te tepki gösterdi. Japon şirketinin Palworld’ün geliştiricilerine zarar verecek şekilde herhangi bir adım atması durumunda tüm Nintendo oyunlarını boykot etmeyi taahhüt ettiler.

Ancak, bazı Reddit kullanıcılarının (Pokemon serisi hayranları da dahil olmak üzere) Nintendo’nun gerçekten geliştiricileri sorumlu tutabileceğine inanmadığı.

“Onlar hiçbir şey yapamazlar. Ben bir Pokemon hayranıyım ve Palworld’ün son on yılda çıkan Pokemon oyunlarından çok daha iyi olduğunu kabul edebilirim,” – DragapultOnSpeed.

“Rahat olun. Eğer isteselerdi, Palworld popüler hale geldiği gün bunu yapardı,” – BaronGamer.

“Endişelenmeye değmez. Bu oyun daha çok bir Ark’a benziyor, Pokemon’lara değil. Pokemon oyunları, başka yaratıkları evcilleştirebileceğiniz tek oyunlar değil,” – soccerjonesy.

Palworld, 19 Ocak 2024’te Steam’de piyasaya sürülen bir işbirlikçi hayatta kalma simülasyonudur. Oyuncuların, Pal adlı garip yaratıkların yardımıyla dünya keşfetmeleri, görevleri yerine getirmeleri, kaynakları elde etmeleri ve binalar inşa etmeleri gerekiyor. Oyun hızla popülerlik kazandı ve altı gün içinde 8 milyon kopyayı aştı.