Persona 3 Reload, eleştirmenlerden yüksek puanlar aldı.

Persona 3 Reload, eleştirmenlerden yüksek puanlar aldı.

Persona 3 Reload bu haftanın sonunda, 2 Şubat’ta PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S, PC ve Xbox Game Pass aboneliğinde çıkıyor. Oyun harika derecelendirmeler aldı: Atlus’un klasik oyununun uzun zamandır beklenen yeniden yapımının uluslararası basına çok hoş geldiği ve şu ana kadar yayınlanan incelemelerin bunu açıkça kanıtladığı görünüyor.

Tek bir istisna hariç – Inverse, oyuna “yakın tarihlerde yapılmış en zayıf yeniden yapım” diyerek diğer incelemelerle keskin bir şekilde çelişiyor, bu yüzden yeniden yapım hedefine ulaştığı görünüyor.

Metacritic’te 32 inceleme üzerinden Persona 3 Reload’ın ortalama puanı 89 puan oldu. OpenCritic’te Persona 3 Reload’ın 29 eleştiri üzerinden ortalama puanı – 89 ve oyunu oynayan gazetecilerin %100’ü oynamanızı tavsiye ediyorlar.

İncelemeleri okuyorsanız, aşağıdaki sonuçları görebilirsiniz:

1. Persona 3 Reload, Persona hayranları için bir rüya gibi. Bu oyunun mevcut olabilecek en iyi sürümü.

2. Persona 3 Reload oynamak keyifli. Tüm macera boyunca savaş eylemleri ve okul etkinlikleri arasında büyük bir geçiş sağlıyorsunuz ve 2000’lerin başlarında tüm türü tanımlayan JRPG’nin en iyi haliyle geri döndüğünü gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

3. Persona 3 Reload, şimdiye kadar Persona serisinin en iyi oyunu. Bu, hayranların sevdiği oyunu tekrar düşünerek onu mümkün olan en iyi yapıyor, hatta bazı konularda biraz hatalıysa da. Yeniden yapılabilen bazı sosyal bağlar var ve bu konuda oyun orijinale çok sadık. Bununla birlikte, oyunun genel etkisi sadece muhteşem ve ben hemen lise sınıf arkadaşlarımla iletişime geçtim, onlarla tanıştım ve “Gölgeleri” kesmeye geri döndüm. Hiçbir şey Persona’ya benzemez.

4. Tüm zamanların en saygı gören ve sevilen rol yapma oyunlarından biri, daha da mükemmel ve daha düşünceli bir şekilde geri döndü. Ne yazık ki, Persona 3 Reload, tam olarak istenilen bir oyun değil: can sıkıcı eksiklikler, yavaş evrim ve tartışmalı fiyatlandırma. Bununla birlikte, değişmeyen oyuncu kadrosu, bulaşıcı sosyal ruhunu koruyarak sizi tekrar tekrar kırmak ve korkutmak için burada.