Persona 5 Royal Alıcıları, 2 Mayıs’ta Oyunun Korumasından Dolayı Çalışmadığı Zaman Atlus’u Denuvo Korumasını Kaldırması İçin Rica Ediyor

Persona 5 Royal Alıcıları, 2 Mayıs’ta Oyunun Korumasından Dolayı Çalışmadığı Zaman Atlus’u Denuvo Korumasını Kaldırması İçin Rica Ediyor

Gamerant haber verdi ki, 2 Mayıs’ta Persona 5 Royal Steam’de Denuvo korumasından dolayı ciddi sorunlar yaşandı.

Avusturya şirketinin sunucularındaki geçici sorun, alıcıların kimlik doğrulama sorunları nedeniyle satın aldıkları oyunu oynamalarına engel oldu. Oyun, geçen hafta %60’a varan büyük bir indirimle çok popülerdi.

Sonuç olarak, çevrimiçi oyuncu sayısı neredeyse sıfıra inerken birkaç on bin oyuncuya düştü.

Sorun birkaç saat sonra çözülse de, alıcılar hala neden oyunun yayıncısının hala oyunu korumadan kaldırmayı reddettiği konusunda anlamış değil. Özellikle oyunun Switch emülatörleri sayesinde torrent sitelerinde kolayca bulunabileceğini göz önünde bulundurarak.

Birçok kişi oyunu koleksiyonlarına eklemek ve geliştiriciyi desteklemek amacıyla satın aldıklarını ve korumanın kırılmamış olmasından değil. Ancak şimdi Denuvo’lu bir oyun satın almadan önce iki kez düşünecekler. Bazı kullanıcılar iade talebinde bulunduklarını ve kendilerine Switch versiyonunu kurmayı tercih ettiklerini bildirdi; çünkü burada kimlik doğrulama sorunları yaşanmaz ve oyun neredeyse tüm modern bilgisayarlarda sorunsuz çalışır.