Phil Spencer: “Oyun Endüstrisindeki Mevcut Krizin Nedenlerinden Biri Ekslüsivlerdir”

Phil Spencer: “Oyun Endüstrisindeki Mevcut Krizin Nedenlerinden Biri Ekslüsivlerdir”

Eğer Xbox’un özel oyunlar konusundaki felsefesi şu ana kadar net değilse, Phil Spencer bunu Polygon’a verdiği röportajda bir kez daha açıklığa kavuşturmak için çaba gösterdi. Söylediğine göre, şu anda özel oyun kavramı geleneksel pazarın durgunluğunun bir nedeni olduğundan, Xbox’un gelecekte diğer platformlara karşı daha açık olması bekleniyor.

Bu yıl Xbox Game Studios, birkaç oyunu PS5 ve Nintendo Switch’e taşıdı, bazıları zaten piyasaya sürüldü, bazıları ise önümüzdeki haftalarda planlanıyor. Spencer’a göre, bu eski oyunlara daha fazla oyuncu çekmenin bir yoludur, satışlarını arttırır, ancak aynı zamanda endüstrideki bazı eski alışkanlıkları da aşmanın bir yoludur; bunlar, konsol pazarının durgunluğunun nedenlerinden biridir.

“Video oyun endüstrisinde gelirdeki büyüme olmamasının ardından iki yıl, kendinize soruyorsunuz: Peki, endüstrinin bir parçası olarak büyümek istiyorum, endüstriden faydalanmak istemiyorum, ve büyüme yoluyla neler yapabiliriz? Yani her kararımız bugün ve yarın Xbox’a fayda sağlamak üzerine alınmıştır. Bazı insanlar bizi bir şey yapmaya zorlayan sahne arkası kötülüğünü görüyorlar – ‘Phil özel oyunları sevmiyor ve bu yüzden şu anda PlayStation ve Switch ile çalışıyoruz’. Ancak, aldığımız her kararın uzun vadede Xbox’u daha güçlü hale getirmeye yönelik olduğunu biliyorum.”

Ardından Spencer, Xbox’u her ekrana taşıma arzusunu tekrarlayarak, daha genç kullanıcıları çekmek istediklerini ve Xbox’un konsol tarafından uygulanan kısıtlamalar olmaksızın harika oyunlar bulabileceği bir yer olduğunu belirtti.