PlayStation 5’te En Popüler Oyunlar Listesini Standart ve Deluxe Sürümü Stellar Blade Bastı

PlayStation 5’te En Popüler Oyunlar Listesini Standart ve Deluxe Sürümü Stellar Blade Bastı

Koreli stüdyo Shift Up’tan çıkacak büyük çaplı ilk solo oyununun çıkışına az kaldı. PlayStation 5 için çıkacak olan aksiyon oyunu Stellar Blade, başarılı NieR: Automata formülünü taklit etmeye çalışıyor. Oyun, kadın karakterlerin aşırı cinselleştirilmesi iddialarından dolayı tartışmalara sebep oldu ancak bu durumun oyunun başarısına olumlu etki yapabileceği düşünülüyor. Stellar Blade’in başarılı olacağından neredeyse hiç şüphe yok çünkü oyunun her iki sürümü de PlayStation dijital listenin başında yer alıyor.

Oyun analistleri Stellar Blade’in PlayStation Store’da dijital satışlarda hakim olduğunu belirttiler. Oyunu boykot etme çağrılarına ve bazı gazetecilerin oyun hakkındaki tartışmalı yorumlarına rağmen, oyunun bu ayki en çok beklenen etkinlik olmasını engelleyemedi. Oyunun standart sürümü ve Deluxe versiyonu birçok ülkede PlayStation 5’in en çok indirilen oyunları arasında yer alıyor, oyunun çıkışı henüz gerçekleşmedi. Bu veriler, sadece ön sipariş indirilmelerini içermektedir.

Stellar Blade’in bu erken popülerliğinin birkaç nedeni var. Uzmanlar, Nisan ayının projenin çıkış tarihi için çok avantajlı olduğunu düşünüyor çünkü pek fazla rekabetçisi yok. Ayrıca, oyunun popülerliğini etkileyen ana karakterin vücut şeklinin tartışılması, Koreli bir modelden taranan olması da rol oynadı. Ayrıca, yakın zamanda çıkan demo sürümünün de oyuna olan ilgiyi artırdığı belirtiliyor, çünkü bu demo oyundaki savaş sistemini deneyimleme imkanı tanıyor.

Stellar Blade’in PS5 için çıkışı 16 Nisan’da gerçekleşecek, oyun daha sonra PC için de piyasaya sürülecek.