Playstation 5’in Çıkış Tarihi Ve Fiyatı Sızdırıldı!

Playstation 5’in Çıkış Tarihi Ve Fiyatı Sızdırıldı!

     Sony’nin geliştirdiği Playstation 5 için her gün binlerce makale ve haber yazılıyor. Bu seferki sızıntı ise çok önemsenmesi gereken cinsten. Çünkü sızıntıyı yayınlayan hesap, şu ana kadar Playstation 5 için isabetli tahminlerde bulunan PS Erebus Twitter hesabı. Bu hesabın yayınladığı son yazıda, Playstation 5’in 20 Kasım 2020’de çıkacağını belirtti. Ayrıca aynı hesap Sony’nin geliştirdiği yeni nesil oyun konsolu hakkında fiyat bilgisi de verdi.

    Daha önce yayınladığı sızıntılarla isabetli tahminlerde bulunan PS Erebus hesabının ortaya attığı bu sızıntı ciddiye alınması gerekiyor. Daha önceden Playstation 5’in kontrolcüsüyle alakalı bir tasarım paylaşan PS Erebus hesabı, sızıntılar yayınlamaya devam ediyor. Hesabın yayınlarına göre, Sony’nin yeni nesil oyun konsolu olan Playstation 5, 20 Kasım 2020’de çıkacak. Ayıca konsolla alakalı fiyat bilgisi de yayınlayan hesaba göre Playstation 5’in fiyatı 499 dolar olacak. 

    Aslında bu fiyatı ele aldığımızda mantıklı bir tahmin olarak görünüyor, Çünkü daha önceden Avrupalı perakande şirketlerinin Playstation 5 için tahmin ettikleri fiyatlarla yakın rakamlar. Önceki aylarda Sony, Playstation 5’in gelecek yıl Kasım veya Aralık aylarında piyasaya sürüleceğini duyurmuştu.