PlayStation 5’in 500$’dan Ucuz Olacağı Söyleniyor!

PlayStation 5’in 500$’dan Ucuz Olacağı Söyleniyor!

PS5 hakkında resmi olarak hiçbir şey bilmiyoruz, tüm bildiklerimiz sızıntılar, söylentiler ve bazı raporlar. Örneğin, cihazın 2020’de sunulacağının giderek daha muhtemel göründüğünü biliyoruz. Aynı zamanda geriye dönük uyumluluk ve hatta çapraz oynatma üzerine vurgu yapabileceğini de biliyoruz. Tabii ki, PSN (PlayStation Network) için de büyük değişiklikler bekleniyor. Ancak bunun dışında, gelecek yıl piyasaya çıkması durumu da muhtemel olmasına rağmen bir sonraki Sony konsolu hakkında başka bir şey bilinmiyor.

Bununla birlikte, Ace Research Institute ve Hideki Yasuda’nın yeni bir analiz raporuna göre, PS5 2020 sonunda “premium konsol” olarak lanse edilecek.

Yasuda, PS5’in özel bir lansman başlıkları sunulacak yüksek kaliteli bir konsol olacağını açıkladı. Ayrıca, Yasuda’ya göre, sistem 500$ ‘dan daha az olacak ve PS4’ün lansman fiyatına uygun olacaktır. Bununla birlikte, düşük bir fiyat seviyesine sahip olmasına rağmen Yasuda, sistemi ileri seviye bir konsol olarak tanımlıyor. Bu strateji ile, Sony’nin kar payını yazılım satışlarıyla telafi edebileceği ve kendine yeni kullanıcılar katarak daha fazla başarılı olabileceğini söylüyor. Yani kaz gelecek yerden tavuğun esirgenmeyeceğini söylemiş.

Tabii ki, bu sadece tahminden başka bir şey değil. Ve doğası gereği değerini yükselten bir endüstri analistinden gelse de, hala tahmin olmadığı anlamına gelmez. Başka bir deyişle, söylenenlere kulağınızı tıkamasanız da Yasuda’nın iddialarını bir süzgeçten geçirin.

PS4, şimdiye kadarki en başarılı konsollardan biri olduğu için, Sony’nin PS5 için stratejisini çok fazla değiştirmeyeceği fikri de gayet olası. Bir sonraki Xbox ile donanım eşitliği ile birleştirilen harika özel oyunlar, Sony’nin başarısını çoğaltması için yeterli. Ama belki şöhret üzerinde durmuyor ve bu sefer daha da büyük sallanmaya hazırlanıyor. Ne yazık ki, bu aşamada yapabileceğimiz tek şey tahmin. Ancak, zaman geçtikçe hem Sony hem de Microsoft’tan gelecek nesil konsollar hakkında daha fazla şey öğreneceğimizi sanıyorum.