PlayStation, PS2 ve PSP’nin klasik oyunlarını güncellemek için PCSX2’nin eski yaratıcılarıyla işbirliği yapıyor.

PlayStation, PS2 ve PSP’nin klasik oyunlarını güncellemek için PCSX2’nin eski yaratıcılarıyla işbirliği yapıyor.

Popüler Nintendo Switch oyunlarını PC ve mobil cihazlarda çalıştırmayı sağlayan Yuzu emülatörünün skandal bir şekilde kapatılması, oyun endüstrisini sarsmıştır. Oyuncular eski konsollardan gelen büyük oyun kütüphanesinin güvenliği konusunda endişelenirken, diğer emülatör geliştiricileri de yayıncılardan yasal takibat korkmaktadır. Nintendo’nun adımı aslında diğer şirketler için örnek olmamış gibi görünüyor; aksine PlayStation oyun bölümü, eski konsolları için emülatör geliştiricileriyle ilişkilerini güçlendirmeye başlıyor.

PlayStation şirketinin, kendi konsollarının korsanlığı ve hacklenmesine karşı çıktığı ancak emülatör geliştirmelere karşı bir itirazının olmadığı belirtiliyor. Bu, PCSX2 emülatörünün eski geliştiricileri ile yakın zamanda yapılan bir anlaşma ile kanıtlandı. LinkedIn aracılığıyla elde edilen bilgilere göre, şirket yakın zamanda iki eski emülatör geliştirici ile anlaşma imzaladı. Bu geliştiriciler, PS1, PS2 ve PSP’den klasik oyunların PS5’e taşınması için PlayStation ile işbirliği yapacaklar.

Şu anda PCSX2 geliştiricileri, emülatörün kendisiyle ilgili çalışmaların Sony tarafından kullanılmadığını açıkladılar. Ayrıca şirket direkt olarak geliştirici ekibiyle iletişime geçmedi, ancak onlara hukuki bir sorunları olmadığını belirtti.