Pokemon Go, Lunar Yeni Yıl Etkinliğinde Yeni Shiny Pokemon Ekliyor

Pokemon Go, Lunar Yeni Yıl Etkinliğinde Yeni Shiny Pokemon Ekliyor

Pokemon Go Lunar Yeni Yıl Etkinliği

Pokemon Go Lunar Yeni Yıl Etkinliği

Yıllık Lunar (Ay Takvimi) Yeni Yıl etkinliği Pokemon Go‘da geri döndü. Bugünden 13 Şubat’a kadar bazı Pokemon türleri, normalden daha çok vahşi doğada sık görülecek ve Niantic, oyunculara canavarları yakalamak ve geliştirmek için ekstra XP ve yeni bir Shiny (Parlak) yakalama şansı sunacak.

Etkinlik boyunca, oyuncuların Rattata, Ekans, Mankey, Ponyta, Electabuzz, Dratini, Mareep, Miltank, Torchic, Poochyena, Spoink ve Buneary gibi Çin Zodyak’ına karşılık gelen tüm Pokemonları bulmaları için çok daha kolay zamanları olacak. Domuz Yılı’nı anmak için, Shiny Spoink ilk kez mevcut olacak.

Bunun üzerine, oyuncular Pokemon’u yakalayıp geliştiklerinde normalden iki kat daha fazla XP kazanacaklar. Ek olarak, etkinlik sırasında işlem gören canavarlar, güçlenmesi için normal Pokemon’dan daha az Stardust gerektiren Lucky (Şanslı) Pokemon olma olasılığına daha yüksek olacaktır. Lucky Pokemon’a ışıltılı geçmişleriyle birbirinden ayırabilirsiniz.

Ay Takvimi Yeni Yıl etkinliğinin sona ermesinden kısa bir süre sonra, Niantic Pokemon Go’nun bir sonraki Topluluk Gününe ev sahipliği yapacak. Bu etkinliğin 16 Şubat Cumartesi günü gerçekleşmesi planlanıyor ve domuz benzeri Pokemon (Buz/Zemin Tipi Swinub) içeriyor. Oyuncular ayrıca, bu ayın Topluluk Günü boyunca normal Stardust miktarını üçe katlayacaklar.

Niantic kısa süre önce Lickilicky, Tangrowth, Froslass ve Gallade de dahil olmak üzere yeni bir 4. Nesil Pokemon dalgası başlattı. Yeni 4. Nesil Efsanevi Palkia Hoenn kutlama etkinliğinin sona ermesinin ardından Raid Battles’a da giriş yaptı. Oyuncuların, Raids’den çıkmadan önce Spatial Pokemon’u yakalamak için 28 Şubat’a kadar zamanları olacak.