Pokemon Go PvP Trainer Battles

Pokemon Go PvP Trainer Battles

Pokemon Go Trainer Battles

Pokemon Go Trainer Battles

Birkaç söylentiden sonra Niantic, PvP Trainer Battles‘ın Pokemon Go’ya geldiğini doğruladı. Şimdi, geliştirici, Trainer Battles‘ın nasıl çalışacağı, kimlerin katılabileceği ve daha fazlası hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı. Yakında Pokemon Go‘ya ulaşmaya hazır olsalar da şu an için bir çıkış tarihi yok.

Fonksiyonel olarak, Trainer Battles (Eğitmen Savaşları) Pokemon Go’daki Gym veya Raid Battles‘a benzer şekilde çalışır. Onlar daha fazla veya daha az gerçek zamanlı ve saldırmak için ekrana dokunmanızı gerektiriyor, ki bu da bir ton zarar için serbest bırakabileceğiniz daha güçlü bir “charge attack” oluşturur. Bununla birlikte, bazı farklılıklar vardır. Kaçmak yok; bunun yerine, rakibiniz bir charge attack kullanmadan önce onu engellemek için bir Protect (Koruma) kalkanı kullanma seçeneğiniz olacaktır. Savaş başına sınırlı sayıda oyuncunuz var. Bu yüzden onların kullanımını doğru bir şekilde zamanlamak ve oyundaki Pokemon‘u göz önünde bulundurmak, basit kılavuz çekme sistemine biraz strateji katıyor.

Daha önce de duyurulduğu gibi, Trainer Battles’ı oyuncuların her seviyesine ulaştırmak için üç “lig” var. Büyük lig 1500 CP’de, Ultra lig sınırı 2500’de ve Master League’in CP limitleri bulunmuyor. Savaşmadan önce, bölümlerin her birinde bir savaş partisi kurabilirsiniz. Geleneksel altı yerine parti başına üç Pokemon’a izin verirsiniz; Niantic temsilcileri, altı Pokemon savaşlarının bir hareket halindeyken çok uzun sürdüğünü söyledi. Trainer Battles ayrıca aşırı uzun maçları önlemek için 240 saniyelik geçerli bir zaman sınırına sahiptir. Legendary Pokemon‘a izin verilirken, Ditto ve Shedinja’nın lansman sırasında Trainer Battles’a izin verilmeyeceğini unutmayın.

Uzun mesafeli savaşların daha fazla sınırlaması olsa da, şahsen ya da uzaktan savaşabilirsiniz. Sadece bir süredir arkadaş olduğunuz arkadaşlarınızla savaşabilirsiniz. Özellikle, Ultra Arkadaş olmak zorundasınız ya da Pokemon Go’da üstün olmalısınız. Şahsen, oyunda arkadaş olmasanız bile, yeni bir savaş menüsünde bir QR kodu tarayarak herhangi birisiyle savaşabilirsiniz. Ayrıca pratik için üç NPC takım liderinden biri ile mücadele etme seçeneğine de sahipsiniz.

Yeni Trainer Battle sistemi ile ilgili en iyi şeylerden biri, bunu yapmamak için bir sebep olmamasıdır. Hem kazananlar hem de kaybedenler ödüllendirilir ve her biri özellikle nadir bulunan bir öğe elde etme şansına sahiptir: bazı 4. Nesil Pokemonları geliştirmek için kullanılan bir Sinnoh Taşı gibi. Günlük savaş sayısında bir sınırlama olmamasına rağmen, gerçek insanlarla mücadele ederken günde üç ödül ve NPC savaşlarından günde bir ödülle sınırlanıyorsunuz. Ayrıca, Gym ve Raid Battles’ndan sonra yaptığınız gibi savaş sonrası herhangi bir iyileştirme maddesine ihtiyacınız olmayacak, bu yüzden mücadele etmek için gerçekten dezavantaj yok.

Son olarak güncelleme, kaynak maliyeti doğrulanmamış olsa da, Stardust ve şekerleme kullanarak herhangi bir Pokemon üzerinde ikinci bir charge attack kilidini açma yeteneğini tanıtacaktır. İkinci saldırı herhangi bir savaşta kullanılabilir. Pokemon ve hazırladığı eşleşmeler ile size daha fazla esneklik sağlar.

Pokemon Go’nun Trainer Battles için bir çıkış tarihi açıklanmadı, ancak bir Niantic temsilcisi güncellemenin “bu ayda dünya çapında oyunculara sunulmaya başlayacağını” söyledi. Ekran görüntülerine göz atabilirsiniz.