Pokemon Gold ve Silver Çıktı

Pokemon Gold ve Silver Çıktı

Pokemon Gold ve Silver

Pokemon Gold ve Silver

Nintendo, Twitter’da bugün, klasik Pokemon oyunlarının paketlenmiş sürümlerinin 22 Eylül Eshop’ta olacaklarını açıkladı. Bunlar, kendi oyunları için bir indirme kodu içeriyor ve herkes için eski güzel anıları geri getirmek istiyorlar. İki kutu, 2000 yılında Game Boy için ilk kez piyasaya çıktığında oyunların orijinal ambalajının neredeyse tam kopyalarıdır. 

Kutular parlak bir görünüme sahiptir ve her bir oyunun ilgili maskotu olan Pokemon, Efsaneler Ho-Oh ve Lugia‘ya sahiptir. Şimdilik, paketlenmiş sürümler yalnızca Avrupa için ilan edildi ve Nintendo, indirme kodunun yanında bir şey içermeyeceğini veya maliyetinin ne olacağını doğrulamadı. 

Pokemon Gold ve Silver serisinin ilk resmi devamı niteliğindeydi. Oyunlar, Pokemon Red/Blue/Yellow olaylarından iki yıl sonra Johto bölgesinde kuruldu. Parlak grafik özellikli ilk oyun olmanın yanı sıra, gündüz/gece sistemi, Pokemon yetiştiriciliği, iki yeni tür (Karanlık ve Çelik) ve 100 yeni canavar dahil olmak üzere seriye bir dizi önemli özellik kattı. Sanal Konsol bültenleri oyuncuların yakaladıkları Pokemon’u Sun/Moon’a ve gelecekteki diğer sürümlerine transfer etmesine izin verecek şekilde Pokemon Bank ile uyumlu olacak.