Profesör Oak, Pokemon Masters’a Eklendi

Profesör Oak, Pokemon Masters’a Eklendi

    Pokemon tarihinin en önemli ve en ünlü araştırmacılarından biri olan Profesör Oak, tüm bu ünvanları elde etmeden önce sadece bir eğitmendi. Bundan sonraki süreçlerde Profesör Oak, bizlere bir başlangıç canavarı veriyordu ve oyun boyunca danışacağımız karakter rolünü üstleniyordu. Ancak son gelen güncellemeyle birlikte bu işler birazcık değişmiş olabilir.

    Pokemon Masters için Cuma günü yayınlanan güncellemenin ardından oyunda pasif rolde olan Profesör Oak, bundan sonraki süreçlerde oyunda daha aktif rol alacak. Ayrıca yayınlanan bu güncellemeyle birlikte Pokemon uzmanlarının savaşta kullanabileceği efsanevi bir Mew’de gelecek. Bu eğiticiyi 15 Mart’a kadar başarıyla tamamlayabilen oyuncular bu karakteri elde edebilecek. Güncellemenin dikkat çeken bir başka detayı ise Profesör’ün Mew karakteri ile nasıl tanıştığıyla alakalı bilgiler içeren Sync Pair hikayesi bulunacak. Ayrıca güncellemeyle birlikte Profesör Oak’ın bazı arkadaşları da gelecek olan ek içeriklerle oyuna eklenecek.

    Oyuncuların dikkatini çeken bir başka detay ise Pokemon Red ve Blue, Profesör Oak’ı oyunun sonlarına doğru oyuncuların karşısına çok güçlü düşmanlardan birisi halinde çıkartacak kullanılmayan dosyalar içerdiği. Eğer Profesör Oak savaşa dahil olmuş olsaydı seviye 66, Tauros, seviye 67 Exeggutor,seviye 68 Arcaine ve seviye 70 Gyrados’a sahip olabilecekti.

   Bu güncellemeden itibaren Pokemon Masters’a 27 Şubat 2020 tarihine kadar her gün düzenli olarak giriş yapan oyunculara 3.000 mücevher ücretsiz olarak verilecek. Ayrıca oyuncuların her gün oyuna girdiklerinde 10 Evolution Shard ve 3 Evolution Crystal ödülleri de verilecek. Oyunda bunlarla birlikte yeni müzik ve dekorasyon öğeleri de eklenmiş olacak.

    Oyun şu an için App Store ve Google Play üzerinden indirilebilir durumda. Oyun, oyun esnasında satın almalar haricinde ücretsiz durumunda.