PS1 Oyunları Artık Yeni Nesil Konsollarda 60FPS Oynanabiliyor

PS1 Oyunları Artık Yeni Nesil Konsollarda 60FPS Oynanabiliyor

İlk PlayStation günlerinin klasiklerini yeniden yaşamak bugünlerde zor değil, ancak tüm ihtişamıyla tadını çıkarmak için kendinizi biraz zorlamanız gerekiyor. YouTube'daki Modern Vintage Gamer kanalının yaratıcıları, ilk Playstation oyunlarını modern konsollarda, özellikle de Microsoft'ta çalıştırmanın mümkün olduğuna bizi ikna ediyor. Bunu geliştirici modunda bir Xbox S Serisi kullanarak başardılar ve ardından DuckStation 1 adlı bir PS1 emülatörü çalıştırdılar. Ayarlarda birkaç değişiklikle Crash Bandicoot, Tomb Raider ve Chrono Cross gibi oyunlar 4K ve 60 fps hızında çalıştı. Aşağıdaki videoda detayları görebilirsiniz.

Stenzek'in yazılımı sadece eski oyunları çalıştırmamızı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda performanslarını da önemli ölçüde iyileştiriyor. Emülatörün yaratıcıları üç özelliğe özellikle dikkat ediyor. Bunlardan ilki, çözünürlüğü 16 kata kadar veya 8K'ya kadar artırmamızı sağlayan dahili ölçeklendirme. İkincisi, Microsoft'un konsolunda bulunan gücü iyi kullanan perspektif düzeltme özelliği. Üçüncüsü ise PS1 oyunlarının 60 FPS’de çalışmasını sağlayan çözünürlük ayarı.

Burada önemli olan Xbox’unuzun garantisini kaybetmemek. Çünkü Geliştirici Moduna erişmek için tek seferlik yaklaşık 15 $ ödemeniz gerekiyor. Ayrıca Modern Vintage Gamer'ın yaratıcıları, Nintendo Wii, Game Cube, Dreamcast from Sega veya PlayStation 2’yi benzer şekilde emüle edebileceğinizi belirtiyor. Üstelik bunu yapmak için 9. nesil bir konsola ihtiyacımız yok, çünkü aynı şey XONE'da da yapılabilir. Kısacası Microsoft donanımının bir nevi emülatör merkezine dönüştürülebileceğini söyleyebiliriz.