PS5 Pro’nun Grafik İşlemcisi Hakkında Bilgi Ortaya Çıktı

PS5 Pro’nun Grafik İşlemcisi Hakkında Bilgi Ortaya Çıktı

Sony PlayStation 5 Pro’in Trinity kod adıyla yeni bir sızıntı ortaya çıktı ve bunun Digital Foundry podcasti sırasında ortaya çıktığı biliniyor. Ekip, Sony’nin geliştirici portalından yeni materyalleri ele aldı ve editörlerin erişim sağladığı belirtildi.

Yeni bilgilere göre, PS5 Pro’nun grafik işlemcisi, 30 WGP (işleme grupları) veya 60 hesaplama bloklu bir yapıyla yeniden doğrulandı. Medya, iki shader motorlu tam konfigürasyonu ve konsolun grafik işlemcisinin hafif bir saat hızı güncellemesini gösteriyor.

İlk düşünceye karşı, grafik işlemcisinin maksimum saat hızı 2,18 GHz yerine 2,35 GHz’dir. Bu saat hızı, her zaman ulaşılamayabilecek mutlak maksimum saat hızı olarak belirtilmiştir. Bu da neden bu yeni sızıntının öne sürdüğü gibi 36,1 teraflop yerine 33,5 teraflop değeri hesaplanırken bu değerlerin kullanıldığını açıklayabilir.

Ayrıca, grafik işlemcisinin daha büyük önbelleklere erişiminin olacağı anlaşılmıştır: PS5 Pro modelinde GLOV önbellek boyutu, 16 KB’den 32 KB’a özel olarak artırılmıştır, ışın izleme hızını artırmak için.

PS5 Pro’nun henüz bir çıkış tarihi yok; ancak yeni oyun konsolunun Kasım ayında tanıtılması bekleniyor.