PS5 Pro’un özellikleri hakkındaki bilgileri doğrulayan güvenilir bir içeriden; konsolun 2024 yılının sonunda piyasaya çıkacağı açıklandı.

PS5 Pro’un özellikleri hakkındaki bilgileri doğrulayan güvenilir bir içeriden; konsolun 2024 yılının sonunda piyasaya çıkacağı açıklandı.

Tanınmış ve güvenilir endüstri içgörüsü Tom Henderson, bugün daha önce yayınlanan PS5 Pro özelliklerinin gerçek olduğunu doğruladı ve yeni PlayStation 5’in tahmini olarak hala 2024 tatil sezonuna kadar piyasaya sürülmeyi hedeflediğini belirtti.

Şirketin planları hakkında konuşan ancak isimlerinin gizli kalmasını isteyen kaynaklarla konuşan Henderson, başka bir kaynaktan sızdığı belirlenen YouTube kanalı Moore’s Law is Dead tarafından gelen belgelerin gerçek olduğunu doğruladı. Sızdırılan belgelerin, birkaç eleştiriye ve spesifikasyonların sızması eleştirisine rağmen gerçek olduğunu belirten kaynaklar, sızıntının bu hafta PlayStation geliştiriciler portalından daha geniş bir ürün geliştiriciler grubuna gönderilmesiyle gerçekleştiğini doğruladı.

2023 yılının başlarında, PS5 Pro’nun Trinity kod adı altında piyasaya sürüleceği ve 4K çözünürlükte geliştirilmiş ve stabil FPS odaklı olacağı, 8K çözünürlük için yeni “performans modu” ve hızlandırılmış ışın izleme teknolojisinin yer alacağı bildirildi. Ayrıca, Trinity’nin 30 WGP ve 18000mts belleğe sahip olacağı bilgisi verilmişti.

Bugünkü sızdırılan belgeler ayrıca şunları doğruladı:

  • PS5’ten%45 daha hızlı renderlama
  • 2-3 kat ışın izleme (bazı durumlarda x4)
  • 33,5 Teraflop
  • PSSR (PlayStation Spektral Süper Çözünürlüğü)’ü ölçeklendirmek/düzeltmek için çözüm
  • Gelecekteki SDK sürümünde 8K çözünürlüğe destek
  • Özel makine öğrenimi mimarisi
  • Yüzer noktalı 8-bit hesaplamaları destekleyen 300 TOPS / yüzer noktalı 16-bit hesaplamaları destekleyen 67 TFLOPS AI Hızlandırıcı

Henderson’a, geliştiriciler portalından belgelerin sağlandığı ancak herhangi bir şekilde ne kamu ne de özel olarak yayınlanmaması koşuluyla, 2023 Eylül ayından itibaren kendi stüdyolarına, 2024 Ocak ayından itibaren üçüncü taraflara ve 2024 ilkbaharından itibaren test kitlerinin ve son ürüne benzer olacak şekilde geliştirici kitlerinin temin edilebileceğini doğrulayabilir.

Şu anda PS5 Pro’nun tahmini olarak 2024 yılında piyasaya sürüleceği ancak bu yıl PlayStation 5 için yayınlanan üçüncü taraf oyunların eksikliği nedeniyle tarih değişebileceği belirtiliyor.