Tomb Raider Remastered için OpenLara hayran motorunun yaratıcısı davet edildi.

Tomb Raider Remastered için OpenLara hayran motorunun yaratıcısı davet edildi.

Eğer OpenLara’nın Tomb Raider serisinin ilk beş oyunu için açık-kaynaklı bir motorunun nereye gittiğini merak ediyorsanız, şimdi cevabımız var. Yaratıcısı Timur Gagiev, Saber ve Aspyr tarafından Tomb Raider’ın 1-3’ünün yeniden yapımının lideri olarak son bir yıl içinde eski Lara maceralarının yeniden düzenlenmesindeki bilgi ve deneyimini sağlayarak davet edildiği projede “8 yıllık hayatının zirvesine ulaşan bir rüya projesi” olarak adlandırdığı çalışmasının bir parçası haline geldi.

Twitter’daki mesajında Gagiev, Saber’ın ona “gerçekten tutkulu bir ekip toplamasına” izin verdiğini ve Aspyr’ın “Mac için [Tomb Raider] portlarının kaynak kodunu sağladığını” söyledi.

Gagiev’in sözlerine göre, ekibine “tam özgürlük” verildi ve “sadece azınlık bir ‘deli geliştirici ekibi’nin, neden ve kimin için yaptığımızı mutlak anlayışla, bir sonraki yıl boyunca haftada 7 gün 24 saat çalışmaya hazır olan, müthiş kişiler olduğu gerçekleştirilemeyecek bir görev belirledik.”

Bu hikaye, diğer şirketlerin kullanabileceği yaklaşıma kesinlikle zıt bir şekilde hoşuma gitti, yani avukatlar gönderip dava tehdit etmek. XProger’ın kararlı çalışması ve tutkusu açıkça kendini kanıtladı: Tomb Raider 1-3 Remastered çok sayıda övgü aldı. Koleksiyon, kökenlerine saygı gösteren güncellenmiş bir görsel stile sahip orijinal üçlemenin erişimine izin vermesi nedeniyle iyi karşılandı.