PS5 Remote Play, 4K Yerine 1080p Destekliyor

PS5 Remote Play, 4K Yerine 1080p Destekliyor

Sony Interactive Entertainment, bugün erken saatlerde yeni bir aygıt yazılımı güncellemesinin bir parçası olarak PlayStation 5'i desteklemek için PlayStation 4'teki Remote Play işlevini genişletti. Bununla birlikte, yeni nesil konsolun oyunları 4K çözünürlükte çalıştırabilmesine rağmen, PS5 Remote Play görünüşe göre yalnızca 1080p çıkışa izin veriyor.

Firmware güncellemesinin ardından ResetEra'daki yeni bir gönderiye göre, PS5 Remote Play, PS4 ile aynı akış seçeneklerine sahip. Sony, gelecek PlayStation 5'in 4K çözünürlükte oyun oynamak için tasarlandığını defalarca lanse etmesine rağmen desteklenen çözünürlük 1080p'de tutuldu.

Şaşırtıcı bir şekilde, PS4 Remote Play, oyuncuların saniyede 30 ila 60 kare arasında geçiş yapmasına izin verse de, PS5 Remote Play’in böyle bir seçeneği yok. Sony muhtemelen internet bağlantısına ve oyunlara göre kare hızlarını otomatik olarak seçmek için akış algoritmasını güncellemiş olabilir. Bu nedenle oyuncular, kaynakların ve desteğin mevcut olması koşuluyla, herhangi bir seçeneğe başvurmadan oyunlarını saniyede 60 kare olarak yayınlayabilirler.

Ayrıca PS5 Remote Play, PS4'ün aksine HDR akışına izin veriyor. HDR akışı, oyuncuların son birkaç yılda gerçekten büyük ölçüde büyüyen HDR'yi görüntüleyebilen cihazlarda oynamasını gerektirecek.

Aynı cihaz yazılımı güncellemesi 8.00, PlayStation Network için mevcut iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini de genişletiyor. İlgilenenler artık PlayStation konsollarının güvenliği için App Store ve Google Play'den üçüncü taraf kimlik doğrulayıcı uygulamalarını indirebilir.

Sony, tüm bu güncellemeler kadar önemli olan PlayStation 5'in yeni kullanıcı arayüzünü henüz açıklamadı. Yeni nesil konsol, 12 Kasım 2020'de piyasaya sürülecek. Sony’nin yeni kullanıcı arayüzünü önümüzdeki haftalarda sunmasını bekliyoruz.