Star Wars Outlaws hakkında yeni detaylar

Star Wars Outlaws hakkında yeni detaylar

Yıldız Savaşları Günü vesilesiyle Game Informer, yaklaşan Star Wars Outlaws hakkında bir makale yayınladı.

Outlaws’un hikayesi, İmparator’un Dönüşü ve Jedi’ın Dönüşü filmleri arasındaki dönemde gerçekleşir – bu dönem, organize suçun yükseliş dönemine denk gelir. Stüdyo, klasik üçleme vizyonunu desteklemek için, filmleri dikkatlice inceledi ve kirafrandaki ilham kaynaklarını analiz etti.

Ubisoft Massive, oyunu farklı bir bakış açısı etrafında kurmaya karar verdi, bu da tamamen farklı bir karakter setini ve uzak bir galaksinin evrenini farklı bir şekilde sunmayı içerir. Yıldız Savaşları’nda bulunan arketipleri analiz ettikten sonra, geliştirici ekibin, evrende farklı suç unsurlarına çok az zaman ayırıldığını fark ettiği anlaşıldı. Yıldız Savaşları evreninde kötü adamı Han Solo temsil eder, ancak Massive ve Lucasfilm, bu yeni oyunu orijinal üçleme içine dahil etmeye karar verse de, Massive sadece Han Solo hakkında bir oyun yapmak istemiyordu.

“Star Wars’ta daha az incelenmiş bir yönün karakter, kötü adam karakterinin olduğunu düşündük. Bu, kendini tanımlayabileceğiniz yeni bir karakter. Galaksideki adımlarını atmaya başlayan yeni bir kahraman; dünyayı keşfederken, galaksiyi oluşturan insanlar ve fraksiyonlarla etkileşimde bulunur. Yola çıktığımızda bilmemiz gereken şeylerden biri buydu: kişisel bir hikaye yazmamız ve gerçekten yaşayan bir galaksi yaratmamız gerekiyor.”

Sonuç olarak, Outlaws’un baş karakteri Kay Vess, Son Jedi filminde gösterilen Canto Bight şehrindeki bir hırsızdır. Kay, çalışma bölgesinde büyüdü, orada ceplerini hırsızlık yaparak geçimini sağlamaya başladı, tam anlamıyla bir hırsız olmadan önce. Sanatçılar, karakterin tasarımında, kahramanın hikayesini mümkün olduğunca yansıtmaya çalıştılar – kırık bir burun ve çok sayıda yara izi vardı, bu da kızın zorlu yolunu anlattı. Kay Vess, gerçek özgürlüğü ve hayatının geri kalanında ihtiyaç duymadan huzurla yaşamak istiyor, ancak son görevi plana uymadı ve kız aranılan suçlular listesine girdi. Bu durumda, Toshar ayında bulunan birkaç suç klanını yöneten yerde bulur kendisini.

Karakterin arsenalinde çatal halat, dürbün, blaster ve kırıcı kilidinin yanı sıra sadık hayvan Mercaal – Nix lakaplı, her zaman yardım etmeye ve savaşta veya normal durumlarda ekstra bir çift el olmaya hazırdır. Star Wars Outlaws’taki kilit kırma, bir mini-oyun olarak yapılmıştır. Daha sonra, karaktere ND-5 droidi de katılır ve birlikte işleri yapacaklar.

“Kay ve Nix tek bir protagonisti oluşturur. Bu benzersiz arketipi tek bir kahraman olarak tanıtmak istedik. Birlikte çok çalışırlar ve Nix ona yardım eder, ama aslında o harika bir arkadaşıdır. Yalnız değil. Bir arkadaşı var. Bu, özgünlük ekler.”

Oyunun önemli bir bileşeni, itibar sistemidir – Vess’in birkaç sendikayla ilişkiler kurması gerekecektir. Bir sendika ile ilişkileri maksimum seviyeye çıkarabilir veya hepsi arasında denge kurabilir. Kay, bir klanın bölgesinde sessiz bir şekilde bir görevi yerine getirebilirse, ilişkileri zarar görmeyecek. Eğer bir fraksiyonla dövüşmek zorunda kalırsa veya hırsızlık yaptığı alanın güvenlik kamerasına yakalanırsa, Vess’e duyulan fraksiyon güveni azalacaktır. İyi ilişkilerle, protagonist rahatlıkla suçluların sığınaklarına gidebilir, onların bölgelerinde mağazalardan indirimlerle alışveriş yapabilir ve diğer fraksiyonlar veya hatta İmparatorluk ile olan çatışmalarda yardım alabilir.

Toshara dünyasında seyahat etmek için bir hız bisikletine ihtiyaç duyulacaktır, bu bir düğmeye basarak çağırılır. Bir gazetecinin düşüncesine göre, oldukça kullanışlı, hızlı ve manevra kabiliyetine sahiptir. Kay seyahat ederken, dinleyebileceği radyo görüşmeleri vardır, bu da potansiyel ilgi noktalarını ve aktiviteleri gösterir.

Outlaws’da, oyuncular Han Solo’nun filmi olan Jabba the Hutt ve Lady Kira gibi tanıdık karakterlerle karşılaşacaklar.

Star Wars Outlaws, 30 Ağustos’ta PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için piyasaya sürülecek. Altın veya ultimate versiyonun sahipleri, 27 Ağustos’ta oynamaya başlayabilecekler.