PS5’te Şık Bir Aksiyon Oyunu Stellar Blade Çıktı

PS5’te Şık Bir Aksiyon Oyunu Stellar Blade Çıktı

PlayStation 5’e yeni bir özel oyun geldi – Güney Koreli Shift Up stüdyosunun şık aksiyon oyunu Stellar Blade. Standart sürümü 70 dolar (mevcut döviz kuruyla KDV hariç 6.4 bin ruble) fiyatına satın alabilirsiniz.

Oyunun olayları gelecekte gerçekleşiyor. Yedinci Hava İniş Birliği’nin savaşçısı olan ana karakter Eve, yıkık dünyadan uzaylı varlıklardan geri almalı ve insanlığı kurtarmalıdır.

Stellar Blade’in piyasaya sürülmesinden iki gün önce, oyun eleştirmenlerden puanlar aldı – şu anda Metacritic’te yeni oyunun ortalaması 100 üzerinden 82. Birçok kişi aksiyonu savaş sistemini, grafikleri ve müziği övdü, ancak hikaye hakkında fikirler ayrıldı. Bazıları hikayeyi heyecan verici olarak adlandırdı, diğerleri ise sıkıcı ve tahmin edilebilir olarak nitelendirdi.

Bazı eleştirmelere göre, ana karakterin aşırı cinselleştirilmesi hoşlarına gitmedi. Eve’nin dış görünüşünün modeli Shin Jae-yun’du. Geliştiriciler kızın vücudunu taramış olsalar da, kahramanın yüzünü kendileri oluşturdular. Şubat 2024’ün başlarında oyun direktörü Kim Hen Tae, karakterlerin oyunlarda güzel ve ideale mümkün olduğunca yakın olması gerektiğini söyledi.

Stellar Blade’i zaten teknik uzmanlar Digital Foundry test etti. Uzmanlara göre, oyun mükemmel performansıyla övünebilir ve hiçbir hata ile karşılaşmadılar.

Metacritic’te kullanıcı değerlendirmesi henüz oluşturulmadı. PS Store’da, yeni oyunun ortalama puanı 5 üzerinden 4.8.

Shift Up, Stellar Blade için ilk gün yamasını çıkardı. Geliştiriciler “New Game +” modunu ekledi, saldırıları ve savunmaları “daha duyarlı” hale getirdi ve kromatik abrazyon ve gürültü efektlerini açıp kapatma seçeneği verdi.