PUBG’de Pusucuların Devri Bitti!

PUBG’de Pusucuların Devri Bitti!

    Son yılların en popüler oyunlarından birisi olan PUBG, geliştirici ekibi tarafından yeniliklerle geliştirilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Qualcomm’un düzenlediği etkinlikte yeni tanıtılan Snapdragon 865 işlemcileriyle önümüzdeki sene PUBG’de oyuncuların yaşayacağı oyun deneyimini en üst seviyeye çıkacağını öğrenmiştik. Bu sefer ise PUBG karşımıza Bluehole modu ile çıktı.

  

     PUBG’nin resmi internet sitesinden Bluehole modunu duyurdu. Bu yenilikle birlikte oyuncuların yaşayacağı savaş dengeleri de değişmiş oldu. Yani bu yenilik direkt olarak pusucuları ilgilendiren bir güncelleme olarak karşımıza çıkıyor.

    PUBG’nin test merkezi olarak bilinen PUBG Labs’ta hayata geçirilen Bluehole modu, belli başlı oyuncular üzerinde denemeler yapılarak geliştirildi. Bu yenilikle birlikte artık atlamak, ganimet elde etmek ve sürekli olarak bir yerde durma devri bitti. 

     Özellikle akan oyun esnasında rakipleriyle savaşmak yerine bir yere saklanarak oynamayı tercih eden oyuncuları savaşlara dahil etmeyi hedefleyen güncelleme bunu başaracağa benziyor. Geliştirici ekin geliştirdiği bu yenilikle birlikte oyuna ana çemberin haricinde bir başka mavi alan daha eklendi. Bu alanla birlikte pusan oyuncular savaşa dahil edilmeye çalışılacak.

     Yukarıdaki görselde de göründüğü üzere mavi çember, bir sonraki alanda çemberin nerede bulunacağını oyunculara gösterecek ve düşmanların aktif olarak savaşmadığı alanlarda saklanan oyuncuların önüne geçmeye çalışılacak.

    Pusuya yatan oyuncuları hareket ettirmeye yönelik olan güncelleme, pusuya yatan oyunculara daha fazla hasar verecek ve hayatta kalma sürelerini azaltacak. Oyunda normal olarak bulunan alanla aynı hasarı verecek olan bu yeni alanda 0,5 kat daha yüksek eşya bulunacak.