PUBG Mobile'dan 2 Milyon Oyuncu Banlandı

PUBG Mobile'dan 2 Milyon Oyuncu Banlandı

PUBG Mobile geliştirme ekibi bir hafta boyunca 2 milyondan fazla kullanıcıyı çeşitli sebeplerden dolayı yasakladı. Oyunun hile karşıtı son raporu “Ban Pan” olarak adlandırıldı ve yasaklanan tüm oyuncuların neredeyse üçte birinin karakter modellerini değiştirdiğini ve oyuncuların yaklaşık %15'nin nişan hileleri kullandığını açıkladı.

 

Toplu eylemin bir parçası olarak yasaklanan hesaplar, oyundan kalıcı olarak yasaklandılar. Yasakların diğer nedenleri arasında x-ışını görüş hilesi, hız hilesi ve bir hasar alanını değiştiren hileler yer alıyor. Hepsi günlük 50 milyondan fazla kullanıcısı olan bir oyunun rekabetçi doğasını zayıflatabilir. Oyun bugüne kadar 600 milyondan fazla kez indirilmiş olmasına rağmen, yasaklanan toplam kullanıcı günlük sayının yalnızca %4'üne denk geliyor.

Fornite ve Call of Duty: Mobile gibi oyunlar son dönemde hızlı bir çıkış yakalasa da PUBG Mobile, uzun yıllardır zirveyi bırakmıyor. Battle royale içeriği için düzenli olarak yayınlanan güncellemeler, oyunun popülaritesinin devam etmesini sağlayan en önemli etkenlerden biri.

Önümüzdeki günlerde de oyuna oldukça dikkat çekecek yeniliklerin gelmesi planlanıyor. Konu ile ilgili geliştirici ekip tarafından pek bilgi verilmese de, kısa süre içerisinde açıklama yapılması bekleniyor. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşıyor olacağız.