PUBG Vs. Fortnite: Battle Royale

PUBG Vs. Fortnite: Battle Royale

PUBG Vs. Fortnite: Battle Royale

PUBG Vs. Fortnite: Battle Royale

PlayerUnknown’un Battlegrounds şu anda Steam’deki en popüler oyun, bu yüzden şüphesiz taklitçi ile karşılaşacaksınız. Bununla birlikte, Epic Games hayatta kalma nişancı oyunu Fortnite için bir Battle Royale modu çıkardığında, PUBG geliştirici Bluehole, Epic’e karşı “daha fazla eylem düşünüyor” diyerek olumsuz yanıt verdi. PUBG geliştiricisi Bluehole, Epic’e “daha fazla eylem düşünüyorlar” diyerek olumsuz yanıt verdi. Ayrıca kendileri PUBG’nin motorunu lisanslayan şirket de olur. 

Bluehole Başkan Yardımcısı Chang Han Kim, “UE4’ün yaratıcıları oldukları için PUBG’in gelişimi boyunca Epik Oyunları ile devam eden bir ilişki yaşadık. Oyunun motorunu lisansladık.” dedi. “Topluluğumuzun artan geri bildirimlerini dinledikten sonra kendimiz için oyunu inceledik, Fortnite’ın PUBG’in bilinen tecrübelerini tekrar etmesinden endişe duyuyoruz.” diye devam etti.

Burada kesinlikle şüpheli şeyler var, özellikle de iş etiği açısından, ancak Epic Oyunları yasadışı bir şey yapıyor muydu? Oyun dünyası bu durumun mahkemeye gideceği ihtimalinin yüksek olduğunu düşünmese de, Bluehole’un Epic Games’e karşı yide de bir dava açabilir. 

Fortnite: Battle Royale, PlayStation 4’te, Xbox One’da ve PC’de geçen hafta ücretsiz olarak piyasaya çıktı ve her üç platformda da bir milyon kişi tarafından oynandı. Öte yandan PUBG, yalnızca PC’de mevcut ancak bu yılın ilerleyen zamanlarında bir Xbox One sürümünün çıkması planlanıyor. Bununla birlikte Xbox One’da çıksa bile, PS4 için biraz zaman alabilir. 

Kaynak: 1